Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Rīgā notiks pasaules līmeņa karatē sacensības "Latvia Grand Prix"

Arnis Šauriņš, 08.12.2010. 11:50

12.decembrī plkst. 18.00 Arēnā Rīga notiks karatē finālsacīkstes Latvia Grand Prix, kur piedalīsies vairāk nekā 150 sportistu 4 vecuma grupās 40 kategorijās no 8 valstīm, informē Arnis Šauriņš, Latvijas Karatē federācijas ģenerālsekretārs.

Finālsacensību goda viesi būs Antonio Seba Oliva (Spānija), bijušais Spānijas izlases treneris, viens no vadošajiem Pasaules Karatē Federācijas treneriem; Sergejs Sokolovskis (Krievija) Pasaules Karatē federācijas katu tiesnesis un kumite A kategorijas tiesnesis, Eiropas Karatē Federācijas A kategorijas tiesnesis katās un kumitē, 5 dans Šito - rju karatē stilā, Krievijas Karatē federācijas tiesnešu komitejas vadītājs, Krievijas Karatē federācijas galvenais tiesnesis un Rafaels Agajevs (Azerbaidžāna), desmitkārtējs Eiropas un četrkārtējs pasaules čempions.

Latvijas Karatē federācijas ģenerālsekretārs un ilggadējais karatē treneris A.Šauriņš: "Viens no sacensību mērķiem ir parādīt skatītājiem - jo īpaši jauniešiem - šīs senās un inteliģentās cīņas mākslas nozīmi personības attīstībā. Pasaules karatē zvaigžņu viesošanās Rīgā ir liels notikums visiem leģendārās cīņas mākslas cienītājiem - gan tiem, kas pašreiz nodarbojas ar karatē, gan tiem, kas sapņo par karatē nodarbībām vai tikko sākuši ar to nodarboties."

Latvijas karatē izlases galvenais treneris Maksims Ivančikovs: "Sāku nodarboties ar karatē desmit gadu vecumā Bauskas rajonā. Tagad jau ilgu laiku mācu karatē arī citiem. Uzskatu, ka karatē ir ļoti labs sporta veids bērniem un jauniešiem, jo tas attīsta cilvēku vispusīgi gan fiziskās īpašības, gan prāta spējas. Karatē priekš manis ir kā ātra šaha spēle, kur ātri jādomā un jāpieņem pareizi lēmumi."

Viens no sacensību Latvia Grand Prix dalībniekiem Kalvis Kalniņš (bronzas ieguvējs Pasaules čempionāta pieaugušajiem 2010. gadā, sudrabs Pasaules junioru un kadetu čempionātos 2007. un 2009. gada, bronza Eiropas junioru un kadetu čempionātā 2008. gadā, zelts Eiropas junioru un kadetu čempionātā 2009.gadā) nodarbojas ar karatē no piecu gadu vecuma. No 4. līdz 9. klasei viņš trenējās divas reizes dienā, ik rītu sešos pirms stundām un vakarā pēc stundām, šāda mērķtiecība viņam ļāvusi četrpadsmit treniņa gadu laikā sasniegt šādus rezultātus.

Latvia Grand Prix goda viesis desmitkārtējs Eiropas un četrkārtējs Pasaules čempions Rafaels Agajevs: "Ar karatē sāku nodarboties piecu gadu vecumā. Karatē mani tā aizrāva, ka vēlāk biju gatavs ar to nodarboties visu no skolas mācībām brīvo laiku. Tikko parādījās kāds brīvs laiks, uzreiz jozu uz sporta zāli. Šis sporta veids man palīdz iepazīt daudz dažādas valstis un cilvēkus, ko, dzīvojot Azerbaidžānā, es nekad nebūtu iepazinis. Sporta ziņā karatē man palīdz tiekties uz savu garīgo un fizisko spēku maksimālu attīstīšanu, jo grūti ir sasniegt Eiropas vai Pasaules čempiona titulu, bet vēl grūtāk to ir noturēt, jo citi sportisti daudz trenējas, lai atņemtu man šos titulus. Tas mani stimulē attīstīties tālāk, palīdz iet uz priekšu. Bērniem un jauniešiem varu teikt, ka pasaulē ir daudz dažādu lietu, kas var palīdzēt maksimāli sevi garīgi un fiziski attīstīt. Vajag ieskatīties sevī - kas pašu interesē - tad to meklēt. Es esmu atradis, man tas ir karatē."

Latvia Grand Prix programma

11.decembrī (Rīgas 15. vidusskola, Visvalža ielā 9, konferenču zālē)

15:00 - 17:00 Tiesnešu seminārs - vada Krievijas Karatē federācijas galvenais tiesnesis Sergejs Sokolovskis

11.decembrī (Rīgas 15. vidusskola, Visvalža ielā 9, sporta kompleksā)

18:00 - 20:00 sporta karatē kumite seminārs nacionālo izlašu dalībniekiem - vada desmitkārtējs Eiropas un četrkārtējs Pasaules čempions Rafaels Agajevs

12.decembrī (Arēna Rīga, Skanstes iela 21)

8 00 - 9 00 sportistu svēršanās

10:00 - 16:00 Latvia Grand Prix priekšsacīkstes

17 00 - 18 00 Pārtraukums

18:00 - 20:00 Latvia Grand Prix atklāšanas ceremonija, kadetu, junioru un pieaugušo finālsacīkstes

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV