Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas U-20 izlase sāk ar uzvaru

Māris Gorbunovs, 14.12.2010. 09:34

Vakar Latvijas U-20 hokeja izlase ar spēli pret Lielbritānijas U-20, uzsāka pasaules čempionātu 1. divīzijā, kas norisinās Baltkrievijas pilsētā Bobruiskā. Latvijas komanda pārliecinoši ar rezultātu 6:1 (0:1, 0:4, 1:1) apspēlēja savus pirmos pretiniekus.

Mūsu komanda spēli uzsāka ļoti pārliecinoši, no pirmās spēles minūtes pārņemot iniciatīvu, tomēr tas gaidāmo rezultātu nedeva. Ripa spītīgi negāja pretinieku vārtos, labi darbojās arī Lielbritānijas U-20 izlases vārtu vīrs Bens Bouns. Tomēr spēles 14. minūtē maisam gals bija vaļā, aiz vārtiem labi cīnījās Māris Bičevskis un Ralfs Freibergs, izspēlējot ripu vārtu priekšā, kur precīzs bija Elvijs Biezais, 1:0. Latvijas komandas spiediens uz pretinieku vārtiem bija tik liels, ka, pat spēlējot mazākumā (noraidīts tika Ķēniņš), spējām izveidot bīstamākus momentus nekā pretinieki. Metienu attiecība pirmajā trešdaļā bija 20:6 par labu Latvijai.

Otrais periods turpinājās pēc iepriekšējā scenārija, mūsu komanda uzbruka, angļi aizsargājās, pat retie uzbrukumu mēģinājumi bija ļoti bezzobaini. Spēles 36-ajā minūtē, labi vārtu priekšā pacīnījās, izlases jaunākais dalībnieks Zemgus Girgensons un 2:0. Burtiski pēc 15 sekundēm, pēc Jāņa Straupes un Zemgusa Girgensona piespēles vārtus guva vēl viens Ziemeļamerikā spēlējošais, Kristiāns Pelšs, 3:0. Teju divas minūtes pirms perioda beigām mūsu komandai padevās teicama izspēle, pēc Ķēniņa un Upīša piespēlēm savus otros vārtus spēlē, jau praktiski tukšajos pretinieku vārtos guva Girgensons, 4:0. Uzreiz pēc tam mūsu juniori palika spēlēt mazākumā (2 min. sodu nopelnīja Māris Diļevka), bet tas netraucēja Elvijam Biezajam šajā spēlē noformēt dubli, 5:0.

Trešajā periodā Lielbritānijas komandai izdevās pārspēt mūsu komandas šodienas jubilāru, vārtsargu Jāni Kalniņu. Sešas minūtes pirms beigām, spēlei punktu pielika komandas kapteinis, Juris Upītis, 6:1. Visā spēlē Latvijas junioru izlase pa pretinieku vārtiem meta 48 reizes, kamēr Lielbritānijas komanda tikai 14.

Pēc spēles Latvijas komandas galvenais treneris Leonīds Beresņevs sacīja: "Ar spēles rezultātu esmu apmierināts, gribējās kvalitatīvāku hokeju, bet jāsaka, ka tā tomēr ir pirmā spēle. Izveidojām daudz vārtu gūšanas momentu, diemžēl pievīla realizācija. Domāju, ka jau nākamā spēle būs daudz interesantāka tieši uzbrukumā. Visa komanda cīnījās ar lielu pašatdevi un gribasspēku, turpmāk noteikti rādīsim labāku hokeju. Jāsaka, ka komanda ir nedaudz nogurusi, jo izlases spēlētājiem no HK Rīga bija ļoti intensīvs spēļu grafiks, pret spēcīgāk MHL komandām. Aizsardzībā šodien rupju kļūdu nebija, bija viena epizode, kur pretinieks tīri apspēlēja mūsu aizsargu, bet kopumā man pretenziju nav. Priecē komandas koncentrēšanās visā spēles garumā, atslābumu nebija ne vienu mirkli."

Mūsu komandas nākamā spēle paredzēta šodien, 15. decembrī, plkst. 15:30 pret Ukrainas junioriem. Čempionāta pirmajā spēlē ar rezultātu 6:0 Itālijas komanda pārspēja Japānu. Šī vakara spēlē tiekas Baltkrievija U-20 ar Ukrainas komandu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV