Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas grauj Ukrainu

Māris Gorbunovs, 15.12.2010. 09:31

Vakar pasaules čempionāta 1. divīzijas otrajā spēlē Latvijas U-20 hokeja izlase ar 9:0 (3:0, 2:0, 4:0) sagrāva savus vienaudžus no Ukrainas.

No pirmās spēles minūtes mūsu komanda pārņēma spēles grožus, bieži vien Ukrainas vienība netika līdzi Latvijas komandai, tādēļ ne reizi tika pārkāpti noteikumi. Pirmajā periodā ukraiņi nopelnīja septiņus noraidījumus, no kuriem mūsu komanda izmantoja trīs: pirmos vārtus no labā iemetiena punkta guva Raimonds Tūbelis, otros pēc Zabja un Jansona piespēlēm veiksmīgi uzbrukumu noslēdza Kārlis Kalvītis, bet trešos vārtus ar spēcīgu metienu no zilās līnijas guva Artūrs Salija.

Otrajā periodā tā pa nopietnam spēlē iesaistījās mūsu komandas vārtsargs Jānis Kalniņš, reizi glāba vārtu pārliktnis. Perioda vidū, izmantojot skaitlisko vairākumu, kārtējo reizi rezultātu palielināja Latvijas komandas aizsargs, šoreiz precīzs bija Ralfs Freibergs. Minūti pirms trešdaļas beigām elegantus vārtus guva jaunietis Zemgus Girgensons, uzbrucējs rādot vārtsargam, ka dos piespēli partnerim, pats raidīja to tālajā apakšējā stūrī, 5:0. Pārdesmit sekundes pirms perioda beigām viens pret vārtsargu pamanījās izskriet Egils Kalns, viņu pretinieks spēja apturēt tikai ar noteikumu pārkāpumu. Tiesnesis nozīmēja bullīti, liepājnieks pats to arī gāja izpildīt, diemžēl vārtsargs atšifrēja Egīla nodomus un vārti palika neieņemti.

Pēdējā perioda sākumā izcēlās mūsu komandas kapteinis Juris Upītis, vārti tika ieskaitīti pēc video izskatīšanas. Brīdi vēlāk lieliska saspēle padevās Mickevičam ar Ševčenko līdz ripa nonāca pie Biezā, Elvijs sita nekļūdīgi, 7:0. Spēles 51 minūtē Diļevka ar Zabi izraustīja Ukrainas vārtsargu tā, ka Pelšs ripu raidīja jau praktiski tukšajos vārtos. Spēlei punktu pielika Ģirts Jansons un Latvijas komanda svin otro pārliecinošo uzvaru turnīrā. Par labāko spēlētāju šajā mačā Latvijas komandā pelnīti tika atzīts Jānis Kalniņš.

Šodien visām komandām ir brīvdiena, nākamā spēle Latvijas U-20 izlasei ir paredzēta ceturtdien pret Japānas komandu.

Pēc spēles Latvijas izlases galvenais treneris, Leonīds Beresņevs teica: "Šodien spēle bija daudz dzīvāka, treneru korpusam tā patika. Visa pamatā bija komandas spēle, ceru, ka arī turpmāk šī komandas spēle būs tik pat produktīva kā šodien. Runājot par vairākuma realizāciju, tad jāsaka, ka var iet un var arī neiet. Šodien aizgāja, arī spēles uzstādījums bija pievērst uzmanību tieši vairākuma izspēlei, jo vakar tas neizdevās – neiesitām ne vienus vārtus. Protams, ka gribās vēl labāk, bet jāsaka, ka dažiem vēl pietrūkst saspēlētības. Kaut gan šodien komanda izskatījās daudz labāk, nekā vakardienas spēlē. Rīt mūsu komandai ir brīvdiena, mēs plānojam doties nelielā ekskursijā uz Bobruiskas riepu rūpnīcu, pēc tam aizvadīsim nelielu treniņu."

Latvijas komandas šodienas labākais spēlētājs, vārtsargs Jānis Kalniņš komentēja: "Šodien gāja spēle, visa komanda labi nocīnījās. Visi parādīja sevi no labākās puses, spēlējām bez lieliem brāķiem un līdz ar to arī man veicās, nostāvēju sausā. Šīs spēles rezultāts atspoguļoja reālo spēku samēru starp komandām. Par nākamajiem pretiniekiem zinu, ka tie ir ļoti ātri, viņi, nesās sitās. Esmu pret Japānu spēlējis U-18 čempionātā, tā ir tā komanda, kas cenšas izpildīt trenera norādījumus, neļauj brīvi spēlēt, būs interesanti."

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV