Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Latvija izcīna smagu uzvaru pār Japānu

Māris Gorbunovs, 17.12.2010. 09:28

Latvijas U-20 hokeja izlase savā trešajā pasaules čempionāta spēlē ar minimālu pārsvaru 2:1 (1:1; 1:0; 0:0) pieveica Japānas komandu. Abus vārtus mūsu komandas labā guva Māris Bičevskis.

Nelielu elkoņa savainojumu iepriekšējā spēlē guvušais Mārtiņš Poreijs, šodien laukumā neizgāja. Komandas galvenais ārsts, Jānis Kvēps viesa cerības, ka rītdienas spēlē aizsargs varētu būt uz strīpas. Šodien, Latvijas izlases galvenais treneris vārtus uzticēja sargāt Kristeram Gudļevskim, kuram tas bija pirmais pasaules čempionāta iznāciens.

Diemžēl spēles sākums neizvērtās Latvijas komandai par labu, jo jau 57-tajā sekundē pretinieku uzbrucējs Gorai izvirzīja pretiniekus vadībā. Spēles 8-tajā minūtē mūsu komandai spēlējot skaitliskajā vairākumā, Mārim Bičevskim rezultātu izdevās līdzsvarot. Perioda izskaņā, mūsu komandai spēlējot četriem pret pieciem, vienam no Latvijas izlases spēlētājiem salūza nūja, uz rezervistu soliņa sēdošais Artūrs Salija steidza padot komandas biedram veselo inventāru, izmetot to uz ledus. Par šādu gājienu spēles galvenais tiesnesis mūsu aizsargam piešķīra noraidījumu 2+20 (līdz spēles beigām).

Otrā perioda vidū, savus otros vārtus spēle guva Māris Bičevskis. Japānas komandas vārtsargs atsita Mārtiņa Jakovļeva mesto ripu, bet pirmais pie tās bija jau pieminētais Bičevskis un rezultāts kļuva 2:1. Trešajā trešdaļā dominēja Latvijas vienība, Japāna meistarīgi aizsargājās. Nevienai no komandām vārtus gūt vairs neizdevās un Latvija svin savu trešo uzvaru trijās spēlēs.

Pēc spēlēs Latvijas izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs atzina: "Es domāju, ka iepriekšējās spēles mūsu komandu nedaudz nomierināja, spēlētāji nebija kārtīgi noskaņojušies šai spēlei, domājot, ka varēs pieveikt pretinieku ar vieglām asinīm. Principā visa spēle notika pretinieku zonā, diemžēl bija daudz nerealizētu momentu. Visu spēli iniciatīva piederēja mūsu komandai. Daudzas spēles epizodes bija sasteigtas, kas norāda uz nenoskaņošanos spēlei. Otrais periods bija daudz interesantāks par pirmo, kaut gan iesitām tikai vienus vārtus. Trešo trešdaļu neslikti iesākām, izveidojām daudz vārtu gūšanas momentus. Japānas komanda spēlēja uz asiem pretuzbrukumiem, bija nepatīkami mirkļi arī pie mūsu vārtiem. Nevaru teikt, ka puiši necīnījās un, ka nebija pašatdeves, vienkārši jārealizē ir momenti. Labi, ka mēs šo spēli vinnējām un labi, ka tas notika tieši šodien. Ceru, ka puišiem pēc šīs spēles būs viela pārdomām. Galvenais uzvara - trīs punkti un šī spēle ir jau vēsture, tagad jāgatavojas nākamajām spēlēm."

Latvijas izlases vakar aizvadītās spēles labākais spēlētājs Māris Bičevskis pēc spēles komentēja: "Nenospēlējām to labāko spēli ko mēs varam un ko mums vajadzēja spēlēt. Pietrūka spēles koncentrācija, vajadzēja realizēt momentus, jo iespējas patiešām bija. Diezgan grūti bija spēlēt pret mazo, ātro, kustīgo Japānas izlasi, kuri daudz cīnās."

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV