Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Māris Štrombergs uzvar internetbalsojumā par gada populārāko sportistu

Ilze Āķe-Vīksne, 23.12.2010. 09:29

Čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs, pārliecinoši guvis uzvaru interneta lietotāju balsojumā par 2010. gada Latvijas populārāko sportistu. Par trim vislielāko atbalstu guvušajiem kandidātiem balsošana turpināsies 23.decembrī Latvijas Gada balvas sportā apbalvošanas ceremonijas tiešraidē Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio 1.

Olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs, olimpiskais vicečempions skeletonā Martins Dukurs un pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš ir kļuvuši par trīs populārākajiem sportistiem līdzjutēju interneta balsojumā, par kuriem balsošana turpināsies Latvijas Gada balva sportā 2010 apbalvošanas ceremonijā rīt, 23.decembrī, LTV1 un Latvijas Radio 1 tiešraidē pl. 21:15.

Interneta balsojuma noslēgumā - 20. decembra pusnaktī, Štrombergs bija ieguvis 3238 balsis, Dukurs ieguvis 2068 balsis, savukārt par Pļaviņu bija nobalsojuši 1846 aptaujas dalībnieki. Cīņa par iekļūšanu trijniekā turpinājās līdz pēdējam brīdim, jo Pļaviņam uz papēžiem mina viņa cīņu biedrs Pekinas olimpiskajās spēlēs – pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs. Vēl "olimpiskajā sešiniekā" līdzjutēju balsojumā iekļuvis leģendārais hokejists – pērnā gada populārākā sportista balvas ieguvējs Sandis Ozoliņš, Ineta Radeviča (vieglatlētika), Anastasija Grigorjeva (cīņa), kā arī tenisists Ernests Gulbis.

Lai nodrošinātu godīgas spēles principu Latvijas Gada balvas sportā līdzjutēju balsojumā par Gada populārāko sportistu, balsojums portālā delfi.lv tika noslēgts 20. decembrī pl. 24:00. 21. decembra balsojums ir anulēts visiem aptaujas dalībniekiem, jo Delfi tehniskais personāls 22. decembrī ir konstatējis mehānisku balsojumu no ārzemju serveriem, kas veikts 21.decembrī un būtiski ietekmējis balsojuma gala rezultātu.

2010. gada Latvijas populārākais sportists tiks noteikts līdzjutēju telefonbalsojumā apbalvošanas ceremonijas tiešraides laikā.

Balsojumā kopumā piedalījās 16 495 līdzjutēji.

Latvijas Gada balvas sportā 2010 līdzjutēju balsojums par 2010. gada populārāko sportistu/sportisti risinājās no 23.novembra līdz 20. decembrim portālā DELFI un www.olimpiade.lv. Balsojumā anketā bija iekļauti 35 Latvijā pazīstami sportisti un sportistes, no kuriem lasītājam jānobalso bija par vienu. Dienā no vienas IP adreses varēja nobalsot vienu reizi.

Apbalvošanas ceremoniju Latvijas Gada balva sportā 2010 rīko LOK kopā ar Igo Japiņa sporta aģentūru, sadarbībā ar Izglītības un Zinātnes ministriju. Finansējumu nodrošina LOK ģenerālsponsori SIA Latvijas Mobilais Telefons un A/S Latvijas Valsts meži, LOK sponsori A/S Swedbank, A/S Latvijas Dzelzceļš un A/S Latvijas Gāze, kā arī SOK Olimpiskā Solidaritāte sadarbībā ar Eiropas Olimpisko komiteju asociāciju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV