Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Latvijas hokejisti pārliecinoši uzvar Austriju un saglabā vietu augstākajā divīzijā

LETA, 06.05.2007. 17:00

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā Maskavā svētdien pārliecinoši ar 5:1 (1:0, 1:0, 3:1) uzvarēja Austrijas valstsvienību, tādējādi saglabājot sev vietu augstākajā divīzijā.
Latvijas hokejisti pārliecinoši uzvar Austriju un saglabā vietu augstākajā divīzijā

Par labāko Latvijas izlases rindās mačā tika atzīts Herberts Vasiļjevs. Austriešu rindās labākais bija vienīgo vārtu autors Maiks Stjuarts.

Vēl turnīrā par palikšanu augstākajā divīzijā šodien Ukraina ar 3:2 uzvarēja Norvēģiju, tādējādi, neatkarīgi no pēdējā mača ar norvēģiem, Latvijas izlase pasaules čempionātā ir ieņēmusi 13.vietu.

Latvijas labā pirmos vārtus pirmā perioda septītajā minūtē, izmantojot skaitlisko vairākumu, guva Kaspars Daugaviņš. Savukārt otrajā periodā devītajā minūtē pēc Jāņa Sprukta labas piespēles vārtus guva Aleksandrs Ņiživijs, palielinot Latvijas pārsvaru līdz 2:0.

Pēdējās trešdaļas trešajā minūtē Maiks Stjuarts samazināja rezultāta starpību, bet pēc nepilnas pusotras minūtes Herberts Vasiļjevs atjaunoja Latvijai divu vārtu pārsvaru - 3:1. Astotajā minūtē Latvijas izlases kapteinis Rodrigo Laviņš vairākumā ar spēcīgu metienu guva vārtus un palielināja Latvijas pārsvaru līdz 4:1, bet pēc divām minūtēm vairākumā Leonīds Tambijevs panāca jau 5:1.

Latvijas vārtus mačā sargāja Edgars Masaļskis, kurš atvairīja 24 metienus. Latvijas hokejisti par pretinieku vārtiem izdarīja 24 metienus.

Latvijas izlasei tā bija otrā uzvara divās spēlēs turnīrā par palikšanu augstākajā divīzijā. Jau ziņots, ka Latvijas izlase turnīrā par 13.-16.vietu pirmajā spēlē pārliecinoši ar 5:0 pieveica Ukrainu, bet Austrija pagarinājumā ar 2:3 piekāpās Norvēģijai.

Turnīrā par 13.-16.vietu četras komandas aizvada apļa turnīru. Divas vājākās izlases pēc šī turnīra atstās augstāko divīziju, bet viņu vietā nākamajā gadā spēcīgākajā divīzijā startēs Francija un Slovēnija.

Rīt Latvija aizvadīs pēdējo spēli turnīrā par palikšanu augstākajā divīzijā, tiekoties ar Norvēģiju. Spēles sākums pulksten 11.15.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV