Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas izlase uzvar Anglijas valstvienību

Lilita Mitrofanova, 06.01.2011. 09:38

Vakar noslēdzās pirmā sacensību diena Eiropas jauniešu čempionāta otrās kvalifikācijas kārtas ietvaros. Eiropas čempionāts norisinās Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā no 5. līdz 9.janvārim. Latvijas pretinieki čempionātā - Anglija, Slovākijas, Beļģija, Nīderlande, Vācija.
Latvijas izlase uzvar Anglijas valstvienību

Pirmajā spēlē tikās Beļģijas un Slovākijas valstu izlases, kur ar 3-2 (21-25; 24-26; 25-14; 25-23; 15-11) pārāki bija Beļģijas jaunieši. Rezultatīvākais Beļģijas komandā Arens Ruben, kurš komandas labā guva 23 punktus, savukārt Slovākijas izlasē rezultatīvākais ar 20 punktiem Marek Ludha.

Pēc spēles Beļģijas izlases galvenais treneris Emile Rousseaux atzina, ka šī bija ļoti laba spēle: „Komandas sastāvā šobrīd nav trīs labākie spēlētāji, tomēr šī puišiem bija ļoti laba spēle. Komandai pirms čempionāta teicu, ka iespējams mums nav labāko spēlētāju, bet mēs varam būt labākā komanda. Tas bija patiešām nozīmīgi, ka varam nospēlēt pietiekami labi arī tad, ja komandas sastāvā nav spēcīgu spēlētāju."

Otrajā spēlē Latvijas jauniešu izlase ar 3-1 (19-25; 25-23; 25-17; 25-10) uzvarēja Anglijas vienaudžus. Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 11 punktiem bija Reinis Pekmanis, savukārt Anglijas komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 14 gūtiem punktiem bija Miles Jermaine. Otrais rezultatīvākais Latvijas izlasē Edvarts Buivids ar 9 gūtajiem punktiem, bet trešais Māris Mackevičs ar 8 gūtajiem punktiem.

Latvijas izlases galvenais treneris Nauris Sokolovskis atzina, ka komanda izpildīja komandai uzdoto uzdevumu: "Pirmajā setā abām komandām bija jūtams satraukums. Darījām visu, lai šo satraukumu mazinātu un tas mums izdevās. Atradām īsto variantu, kā spēlēt, nesaktoties uz to, ka ir spēlēts jau vairākos turnīros, tomēr neko nevar paredzēt. Šeit ir cits līmenis. Pēc otrā seta angļu komandā bija jūtams lūzums. Komanda precīzi izpildīja to uzdevumu, kas viņiem tika likts. Pirmajā setā bija problēmas ar serves uzņemšanu, bet otrajā ar to tikām galā un spēle aizgāja."

Trešajā spēlē Vācijas jauniešu izlase ar rezultātu 3-1 (25-14;22-25;25-18;25-18) uzvarēja Nīderlandes izlasi. Vācijas sastāvā rezultatīvākais bija David Dorfler ar 23 gūtiem punktiem, savukārt 14 punktus savas komandas labā guva Nīderlandes izlases spēlētājs Rowan Hogenboom.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV