Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Fotoreportāža no Baltijas kausa 2007 motokrosā

easyget.lv/Auseklis, 07.05.2007. 10:00 | komentāri (3)

Par laimi, ziņas par motokrosu galu Limbažos izrādījušās pārsteidzīgas un pateicoties Limbažu domes ieinteresētībai un atbalstam, motosporta fani arī šogad varēja pulcēties Lielezera trasē, lai justu līdzi Baltijas kausa 2007 starptautisko sacensību cikla pirmajam posmam. Jāatzīst gan, ka šovasar “Baltijas Kauss” Lielezera trasē bija vienīgās sacensības.
Fotoreportāža no Baltijas kausa 2007 motokrosā

Galerijas:

Kopumā šosezon Latvijas Motosporta Federācija (LaMSF) sadarbībā ar Baltijas kausa fondu Zelta Zirga trofeju un Kenda trofeju supersprintā motokrosā amatieru un hobby klasei piedāvā trīs posmus. Kā minējām, pirmais posms tika aizvadīts 6.maijā Limbažos. Otrais posms tiks organizēts 27.maijā Staru trasē Gulbenē, taču noslēgums Baltijas kausam būs 30.jūnijā Zelta Zirgs trasē Ķegumā.

Kā informēja Baltijas Kausa fonda direktors Salvis Freimanis, tad Baltijas Kauss atšķiras no tradicionālā motokrosa: “Lai skatītājiem būtu interesantāk, šis motokrosa seriāls tiek rīkotas pēc atšķirīgas formulas. Parastā variantā vispirms notiek treniņi un kvalifikācija, un tad seko 2 fināli. Taču cīņā par Baltijas Kausu akadēmiskā formula ir pamainīta - pēc treniņbrauciena un kvalifikācijas seko 1 finālbrauciens, bet otra finālbrauciena vietā notiek 3 braucieni supersprinta distancē, kam kvalificējas 15 spēcīgākie sportisti solo klasēs un 9 spēcīgākie kvadri OPEN klasē. Intriģējoša ir arī dalībnieku atlase supersprintam, kurā amatieru OPEN klasē iekļūst pirmie 8 sportisti no finālbrauciena, vēl 3 labākie no kvalifikācijas brauciena un 4 pēdējie tiek noskaidroti Cerību braucienā. Kvadri OPEN klasē supersprintam kvalificēsies 9 spēcīgākie sportisti (t.sk. 4 no finālbrauciena, 2 no kvalifikācijas + 3 no Cerību brauciena).

Sacensības supersprintā notiek saīsinātā trasē. Katra brauciena distance - tikai 5 apļi. Gan amatieru OPEN, gan kvadri OPEN klasēs tiek veikti 3 supersprinta braucieni, kur teju visu izšķir starts. Ja esi drusku aizkavējies, atgūt nokavēto ir grūti - vienkārši nepietiek laika. Tas nozīmē, ka ātrums sprinta 5 apļos ir ļoti liels, turklāt prognozēt, kurš uzvarēs, gandrīz neiespējami. Taču skatītājiem jau tikai to vien vajag - lai būtu aizraujoši un intriģējoši.
- 85 cm3 klasē, kur startē jaunie sportisti, notiek 3 finālbraucieni visas trases garumā, lai viņi lieki neriskētu, bet 50 cm3 klasē notiks 2 finālbraucieni. Tādējādi, summējot gan finālbraucienus klasiskajā krosā, gan Cerību braucienus, gan arī supersprinta braucienus.”

Baltijas kausa pirmajā posmā Limbažos startēja ne tikai sportisti no Baltijas valstīm, bet arī no Krievijas. Īpaši daudz dalībnieku bija gan amatieru OPEN klasē, gan arī kvadri OPEN klasē, kas kļūst arvien populārāka gan Latvijā, gan visā Eiropā.

P.S. Pirmā posma rezultāti tiks publicēti pēc to oficiālas apstiprināšanas
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV