Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Vācija un Beļģija kvalificējas finālam

Lilita Mitrofanova, 09.01.2011. 22:26

Aizvadītas Eiropas jauniešu čempionāta 2.kvalifikācijas kārtas piektās dienas spēles. Šodien uzvaras svinēja Slovākijas, Beļģijas un Vācijas valstu izlases.
Vācija un Beļģija kvalificējas finālam

Pirmajā spēlē tikās Latvijas un Nīderlandes jauniešu izlases, kur 4 setu spēlē ar rezultātu 3-1 (25-22; 25-18; 21-25; 25-23) uzvaru izcīnīja Nīderlandes jaunieši. Rezultatīvākais spēlētājs Nīderlandes komandā Nick Beckers ar 20 gūtiem punktiem, otrs labākais Rowan Hogenboom ar 19 gūtiem punktiem; Latvijas izlasē 27 punktus izcīnīja Reinis Pekmanis.

Nīderlandes galvenais treneris Ron Zwerver pēc spēles atzina, ka cerēja iekļūt Eiropas čempionāta finālā: „Pirms spēles cerējām, ka iekļūsim Eiropas čempionāta finālā, kas norisināsies Turcijā, tomēr mums tas neizdevās. Redzēju, cik spēcīgas komandas piedalās šajā turnīrā, un sapratu, ka mums nav variantu. Tas ir tikai loģiski, ka no mūsu apakšgrupas finālam kvalificēsies Vācijas un Beļģijas jauniešu izlases. Mums nepaveicās, ka mūsu grupā spēlē 6 komandas. Prieks par savu komandu, kas spēlēja ar lielu atdevi."

Latvijas izlases galvenais treneris Nauris Sokolovskis: „Šis čempionāts bija laba iespēja puišiem iegūt pieredzi. Protams, žēl, ka neesam spējuši kvalificēties tālāk, bet ņemot vērā to, ka mūsu grupā ir tādas komandas kā Vācija un Beļģija, būtu grūti iegūt 1. vai 2.vietu grupā, lai gan neiespējams jau nav nekas. Uzskatu, ka ar visām komandām nospēlējām kā līdzvērtīgs ar līdzvērtīgu. Vācijas un Beļģijas spēlē pietrūka spēks, lai nospēlētu līdz galam, bet puiši darīja, ko varēja. Kāds dotajā brīdī mums ir tehniskais un fiziskais līmenis, tāds ir. Ļoti ceru, ka šī izlase tiks saglabāta, lai varētu turpināt ar to pilnvērtīgi strādāt. Šai komandai ir nepieciešams vismaz sešu mēnešu intensīvs darbs, un tad mēs varētu uzvarēt ne tikai Vācijas izlasi. Komandai pietrūkst pieredzes, lai veiksmīgi nospēlētu atbildīgākajos momentos, to varēja redzēt arī šajā spēlē. Kopumā uzskatu, ka šai izlasei ir izaugsme, arī šajā čempionātā."

Otrajā spēlē ar rezultātu 3-1 (25-19; 18-25; 25-22; 25-13) Vācijas izlase pieveica Slovākijas vienaudžus. Slovākijas izlasei bija nepieciešama uzvara, lai būtu cerības kvalificēties finālsacensībām. Vācijas izlases rezultatīvākais spēlētājs šajā spēlē bija Yannick Harms, kurš izcīnīja 20 punktus. Slovākijas izlasē rezultatīvākais Marek Ludha ar 16 izcīnīties punktiem.

Pēc spēles Vācijas galvenais treneris Stewart Bernard apmierināts par piekto uzvaru čempionātā: „Šis ir ļoti smags čempionāts, jo bija jāspēlē 5 spēles pēc kārtas. Tas bija ļoti grūti , bet uzskatu, ka mana komanda nospēlēja ļoti labi. Viņi cīnījās katrā spēlē. Pat šodien mēs zinājām, ka mums ir jāuzvar vismaz divi seti, lai kvalificētos finālsacensībām. Puiši cīnījās un saglabāja koncentrēšanos spēlei. Viņi izdarīja lielisku darbu."

Trešajā spēlē ar rezultātu 3-0 (25-16; 25-18; 25-20) Beļģijas jauniešu izlase uzvarēja Anglijas vienaudžus.

Vietu sadalījums
1.Vācija
2.Beļģija
3.Slovākija
4.Nīderlande
5.Latvija
6.Anglija

Turnīra tabula

http://www.cev.lu/mmp/online/website/main_menu/volleyball/european_championships/139/155/1097/9232/621_EN.html

Eiropas jauniešu čempionāts meitenēm

Ingunas Minusas un Aleksandras Tihovskas trenētā Latvijas jauniešu meiteņu izlase Slovākijā Eiropas čempionāta kvalifikācijas kārtas ceturtajā spēlē ar 0-3 (-22;-14;-19) piekāpās Somijas izlasei.

Turnīra tabula http://www.cev.lu/mmp/online/website/main_menu/volleyball/european_championships/139/155/1098/9234/625_EN.html

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV