Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Nedēļas nogales virslīgas spēļu apskats

Māris Gorbunovs, 10.01.2011. 11:52

Pēc Ziemassvētku un Jaunā gada svētkiem ar pilnu sparu ir atsācies Latvijas atklātā čempionāta regulārās sezonas spēles. Visi spēļu favorīti pagājušajā nedēļas nogalē ir izcīnījušas uzvaras, pie savas piektās uzvaras sezonā tika arī HK Ogre pārspējot HS Rīga/LSPA.

Piektdienas pirmajā spēlē Zemgale/JLSS viesojās Volvo SC ledus hallē, kur sacentās ar mājiniekiem HS Rīga/Prizma. Jelgavnieki pārliecinoši pārspēja prizmiešus ar 6:1 ( 2:1; 2:0; 2:0). Lielisku maču aizvadīja viesu uzbrucējs Rolands Dietlavs, kurš savā otrajā spēlē Zemgale/JLSS sastāvā guva divus vārtus. "Maču sākām diezgan miegaini, tādēļ spēle nebija nemaz tik viegla. Otrajā trešdaļā izdevās gūt divus vārtus un pēc tam jau uzskatu, ka kontrolējām mača gaitu. Šodien mēs pārāk daudz pelnījām noraidījumus," atzina HK Zemgale/JLSS galvenais treneris Ronalds Ozoliņš.

Otrajā piektdienas spēlē, HK Ogre savā laukumā uzņēma SMScredit.lv. Mājiniekiem spēka pietika tikai diviem periodiem, diemžēl trešajā trešdaļā ielaižot septiņus vārtus ogrēniešiem nācās piekāpties Andreja Tumševica vadītajai komandai ar 3:9 (0:0; 1:2; 2:7). Uzvarētājiem divus vārtus guva Jurijs Kļujevskis. Pēc šīs uzvaras SMScredit.lv no trešās vietas esošās DHK Latgale šķir tikai divi punkti.

Viennozīmīgi kārtas centrālā spēle tika aizvadīta Daugavpilī, kur vietējā DHK Latgale uzņēma Liepājas metalurgs 2. Vēl nedēļu atpakaļ, Latgales komanda spraigā spēlē ar rezultātu 2:1 izcīnīja svarīgu uzvaru pār šīs dienas pretiniekiem. Jāpiezīmē, ka mājinieku sastāvu ir pastiprinājis juniors Vitālijs Hvorostiņins, kurš nule kā atgriezies no Ziemeļamerikas. Spēli klātienē Daugavpilī vēroja 1500 skatītāju, ko var uzskatīt par šīs sezonas virslīgas apmeklētības rekordu. Kaut arī mājiniekiem pēc otrā perioda bija minimāls pārsvars, 2:1, tomēr trešajā trešdaļā ielaižot trīs bezatbildes vārtus nācās piekāpties ar 2:4. Uzvarētājiem divus vārtus guva Egils Kalns, pa reizei precīzi bija Eduards Ivanovs un Pauls Hodzko. Mājiniekiem vārtus guva Aleksejs Matvejevs un Daniils Kulikovs. Latgales komandas veterāns Aleksandrs Kerčs, traumas dēļ spēli beidza priekšlaicīgi un viņa dalība nākamajā spēlē šobrīd ir zem jautājuma zīmes.

Savu otro spēli divu dienu laikā aizvadīja HK Ogre, kuri savā laukumā sacentās ar HS Rīga/LSPA. Uzvaru šajā spēlē svinēja mājinieki, kuri ar rezultātu 4:2 (2:0; 0:0; 2:2) spēja uzveikt studentus. Ogres komandas labā vārtus guva Renārs Namiķis, Ritvars Zonenbergs, Mikus Ābelitīs un Raivis Kurnīgins, viņam arī divas rezultatīvas piespēles. Visiem izcēlās Maksims Firsovs un Rihards Ķepītis. Pēc šīs uzvaras HK Ogre pakāpās uz septīto vietu, apsteidzot Prizmu par vienu un LSPA par diviem punktiem.

Divas spēles sestdien un svētdien savā starpā aizvadīja Ozolnieki-MONARCH un Elektrēnu Energija-Orakulas. Pēc tam, kad Monarch uzbrucējs Jānis Ozoliņš devās uz Lielbritāniju, komandai pievienojās viens no HS Rīga/Prizma līderiem Mārcis Zembergs. Jāuzteic arī Ozolnieku komandas jaunās formas, kuras tika gaidītas jau no sezonas sākuma. Pirmajā spēlē, Ozo ledus hallē ar rezultātu 2:1 (2:0; 1:0; 0:0) uzvaru svinēja Monarch vienība. Jau spēles otrajā minūtē ar dubli izcēlās Viktors Lobačovs. Leiši vien spēles 32-ajā minūtē rezultātu starpību spēja samazināt līdz minimumam. Pēc spēles Ozolnieki-Monarch galvenais treneris Sergejs Povečerovskis, kuru arī šad tad var redzēt komandas formā darbojamies uz laukuma, portālam www.jelgavnieki.lv atzina: "Lietuviešu komanda vienmēr bijusi spēcīga un sīksta. Savukārt mēs ilgāku laiku sakarā ar svētku brīvdienām neesam spēlējuši, tādēļ vēl jāatgūst spēles ritms." Jāsaka, Energijas komandas treneris Rimantas Sidaravičius, izrādot lielu neapmierinātību asi kritizēja tiesnešu darbību. Šādu, Lietuviešu komandas trenera izteikumus portālā www.jelgavnieki.lv, rīt 11. janvārī vērtēs LHF disciplinārā komiteja.

Otro savstarpējo spēli abas komandas aizvadīja inbox.lv ledus hallē. Dēļ neparedzamiem laika apstākļiem Ozo ledus hallē spēles dienā sāka tecēt jumts un šo regulārās sezonas spēli nācās pārcelt uz citu halli. Arī uz inbox.lv ledus Monarch komanda bija pārāka pār saviem oponentiem. Kaut gan šoreiz, atšķirībā no iepriekšējās spēles, pirmie vārtus guva viesi, Ozolnieki-Monarch spēlētāji mērķtiecīgi virzījās uz savas kārtējās uzvaras pusi, pirmajā periodā iesitot vienus, bet katrā no nākamajām trešdaļām divus vārtus. Golu guvēji šoreiz bija: Ēriks Bisenieks, Andrejs Utāns, Mārtiņš Gipters, Mihails Bogdanovs un Sergejs Durdins, bet visrezultatīvākais piespēļu autors Vitālijs Gurēvičs, kuram to izdevās realizēt trīs reizes. Divas rezultatīvas piespēles Ē.Biseniekam, bet pa vienai Jānim Lukaševskim, Pēterim Ostošovam un Aldim Pizānam.

Nākamās virslīgas spēles ir paredzēta šo trešdien, kad Viļņā viesosies DHK Latgale, Zemgale/JLSS savā laukumā uzņems HK Ogre. Šajā nedēļas nogalē, piektdien HS Rīga/Prizma uzņems DHK Latgale, Ozolnieki-MONARCH uz Ozo ledus hallē uzņems otrajā vietā esošos Liepājas metalurgs2. Sestdien, liepājnieki sacentīsies ar Zemgale/JLSS, Inbox.lv ledus hallē savā starpā tiksies SMScredit.lv un HS Rīga/Prizma, HS Rīga/LSPA Akadēmijas ledus hallē spēkiem mērosies ar Energija-Orakulas komandu. Vienīgajā svētdienas spēlē SMScredit.lv savā laukā sacentīsies ar lietuviešiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV