Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

„Skonto" izaicina Eiropas jaunos futbola talantus

JFK „Olimps" preses dienests, 12.01.2011. 17:39

Šīs nedēļas nogalē Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā un „Skonto" hallē sāksies „Riga Cup" futbola turnīru sērija, ko rīko Junioru futbola klubs „Olimps". Šīs sacensības ir kļuvušas par tradicionālām un notiks jau 12. reizi. „Riga Cup" turnīrs risināsies sešās vecuma grupās, un šīs nedēļas nogalē spēkosies 1999. gadā dzimušie puiši. Rīgā spēlēs jaunie futbolisti no tādiem pazīstamiem klubiem kā Itālijas „Atalanta", Austrijas „Sturm" un Krievijas „Zenit".

„Šis turnīrs būs liels notikums Latvijas futbolā," uzskata Imants Bleidelis, bijušais Latvijas izlases pussargs, kurš ir turnīra „Riga Cup" galvenais organizators. „Mēs dodam iespēju Latvijas klubiem tikties ar spēcīgiem pretiniekiem, neizbraucot uz ārzemēm. Gribētos atzīmēt, ka šogad izdevies sapulcināt 1800 futbolistus no 15 valstīm. Turnīrs būs kā pieredzes apmaiņa starp dažādu stilu futbola skolām. Gan jaunie futbolisti, gan treneri varēs gūt kaut ko vērtīgu, tiekoties ar citu valstu pārstāvjiem."

Paredzams, ka nākamajos turnīros, kas risināsies citās vecuma grupās, piedalīsies tādi klubi kā Kijevas „Dynamo", Anglijas „Tottenham", Nīderlandes „Vitesse", Itālijas „Genoa" un Norvēģijas „Valerenga". „Mēs pusgadu strādājām, lai Rīgā sapulcinātu tik spēcīgas komandas. Dažas ārzemju komandas pirms turnīra pat atsūtīja uz Rīgu savus pārstāvjus, lai klātienē iepazītos ar spēļu apstākļiem, piedāvāto dzīvošanu un ēdināšanu," stāsta I. Bleidelis. Turnīros „Riga Cup" spēlēs arī komandas no Zviedrijas, Polijas, Gruzijas, Lietuvas un Igaunijas.

„Riga cup" pirmo reizi notika 2000. gadā. „Toreiz turnīru sarīkojām vienā vecuma grupā, jo bija tikai viena futbola halle," atceras JFK „Olimps" prezidents Raimonds Laizāns. „Tomēr jau no turnīra pirmssākumiem esam centušies piesaistīt spēcīgas komandas. Pirmajā „Riga Cup" turnīrā spēlēja Kijevas „Dynamo" un Maskavas „Dinamo" jaunie futbolisti."

„Riga Cup" sarīkošanu atbalsta Rīgas dome, jo šis turnīrs vairos Rīgas atpazīstamību ārpus mūsu valsts robežām un piesaistīs Latvijas galvaspilsētai jaunus tūristus. Piemēram, uz pirmo turnīru tikai kopā ar Itālijas „Atalanta" atbrauks 35 līdzjutēji. Pēc I. Bleideļa aplēsēm uz visiem sešiem turnīriem kopumā ieradīsies pāris tūkstošu tūristu, līdzjutēju. „Rīgas domes atbalsts palīdzēja piesaistīt spēcīgas ārzemju komandas. Tie būs skaisti futbola svētki sniegotajā laikā. Mēs neļausim Rīgai iemigt ziemā! Gaidām tribīnēs skatītājus, kas atbalstīs mūsu komandas," rezumē I. Bleidelis.

Turnīra svinīgā atklāšanas ceremonija piektdien, 14. janvārī sāksies pulksten 12.15. Rīgas „Skonto" pirmo spēli aizvadīs 14. janvārī pulksten 13.00 pret „Atalanta". 1999. gadā dzimušo puišu turnīrs turpināsies sestdien un noslēgsies svētdien. Turpmākie „Riga cup" turnīri notiks janvāra beigās, februārī un martā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV