Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Eiropas šorttreka čempionātā Latviju pārstāvēs trīs sportisti

Edvīns Silovs, 14.01.2011. 14:45

Ar slidojumiem 1500 metru distancē 14.janvārī Nīderlandes pilsētā Hērenvēnā 14.janvārī sāksies 2011.gada Eiropas čempionāts (EČ) šorttrekā, kurā Latviju pārstāvēs trīs sportisti.
Eiropas šorttreka čempionātā Latviju pārstāvēs trīs sportisti

Latvijas izlasi trenera Māra Birzuļa vadībā 2011.gada čempionātā pārstāvēs Ventspils Olimpiskā centra audzēkņi – 2009.gada Eiropas vicečempions Haralds Silovs un Jēkabs Saulītis, kā arī rīdziniece Evita Krievāne.

Piektdien sacensības notiks 1500 m distancē, kur sportisti veic 13 arpus apļus. Sestdien šorttrekisti sacentīsies 500 m distancē, bet noslēdzošie - 1000 m slidojumi - būs svētdien. Pēc tā fināla labākie astoņi sportisti pēc punktu skaita gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē vēl «noskaidros attiecības» 3000 m superfinālā. Tādējādi, summējot visus punktus, tiks noteikts uzvarētājs absolūtajā vērtējumā.

Par katru individuālo distanci tiks izcīnīti mazo medaļu komplekti, bet par kopvērtējumu tiek piešķirtas lielās Eiropas čempionāta medaļas. 3000 m distancē šīs godalgas gan netiek dotas, jo tā ir papildus distance kopvērtējumam tikai astoņiem labākajiem atlētiem.

Līdz šim labākie sasniegumi EČ ir Haraldam Silovam - divas zelta medaļas 1500 m distancē un sudrabs 1000 m, kā arī pa vienai zelta un sudraba godalgai absolūtajā vērtējumā. Jēkaba Saulīša labākais veikums bija pērn izcīnītā 11.vieta 1000 m distancē.

Par favorītiem vīriešu konkurencē tiek uzskatīti Tibu Fokonē un Maksims Šatanje no Francijas, itālis Nikola Rodigari, mūsu Haralds Silovs, nīderlandietis Šinkijs Knēgs, kā arī tiek respektēti Krievijas un Anglijas šorttrekisti.

Publicitātes foto: Haralds Silovs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV