Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Liepājnieki svinu uzvaru Eiropas Jaunatnes basketbola līgas turnīrā

Mārtiņš Sīlis, 17.01.2011. 11:43

Nedēļas nogalē, no piektdienas līdz svētdienai, Liepājas Olimpiskajā centrā notikušajā Eiropas Jaunatnes basketbola līgas turnīrā 1995. Gada (U16) dzimušajiem jauniešiem triumfēja Liepājas komanda. Trenere Egita Lāce.
Liepājnieki svinu uzvaru Eiropas Jaunatnes basketbola līgas turnīrā

Šajā turnīrā piedalījās 8 komandas no četrām Eiropas valstīm - Pa vienai no Lietuvas (BS Vilnus), Igaunijas (Turba/Harju Kalev) un Polijas (UKS Medagro Komorow), bet Latvija šoreiz tika pārstāvēta ar piecām komandām (BS VEF, BS Ogre, BS BJSC DNS, BS Spars, BS Liepāja).

Liepājniekiem turnīru izdevās iesākt veiksmīgi, jo pirmā mača tika uzvarēta Ogres jauno basketbolistu komanda ar rezultātu 47:35, turklāt tajā pašā dienā tika uzvarēti arī Latvijas ziemeļu kaimiņi no Igaunijas pilsētas Keilas - 83:34.

Otrā diena Liepājas komandai aizritēja tikpat veiksmīgāk, jo tika izcīnītas vēl divas uzvaras. Vispirms, ar rezultātu 57:50 tika pieveikti Kurzemes kaimiņi no Ventspils, bet pēc tam ar rezultātu 71:36 viegli apspēlēti viesi no Polijas.

Pēdējā turnīra dienā tika izcīnīta svarīga uzvara pār Lietuvas vienaudžiem ar rezultātu 80:40, tādejādi liepājnieki bija uzvarējuši visās piecās aizvadītajās spēlēs.

Piecas uzvaras piecās spēlēs izcīnīja arī BS VEF komanda, bet liepājnieki pateicoties labākai iemesto zaudēto punktu attiecībai (+133 BS Liepāja, +104 BS VEF) svinēja laimīgu uzvaru savās mājās.

Par turnīra labāko spēlētāju liepājniekiem atzina Jēkabu Bitenieku, kurš Liepājas komandas labā nodemonstrēja līdera cienīgu sniegumu.

1.vieta BS Liepāja
2.vieta BS VEF
3.vieta BS BJSC DNS
4.vieta BS Ogre
5.vieta UKS Medagro Komorow
6.vieta BS Spars
7.vieta Turba/Harju Kalev
8.vieta BS Vilnus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV