Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

„Rīga 2000” - pieckārtējie Latvijas čempioni

Gatis Kreceris, 31.03.2007. 10:30 | komentāri (13)

"Samsung" premjerlīgas finālsērijas sestajā spēlē „Rīga 2000” komanda „Siemens” ledus hallē uzņēma „ASK/Ogre” hokejistus. Uzvaru spraigā un visnotaļ arī ļoti rupjā spēlē ar rezultātu 3:1 izcīnīja „Rīga 2000” hokejisti, kas arī šogad galvaspilsētas komandai nodrošināja kārtējo titulu. Sērijā līdz četrām uzvarām „Rīga 2000” uzvarēja ar 4:2.
„Rīga 2000” - pieckārtējie Latvijas čempioni

Galerijas:

Spēles pirmajā periodā ritēja līdzīga cīņa, taču nevienai no komandām mača rezultātu atklāt neizdevās. Perioda sākumā disciplināro sodu un 10 minūtes saņēma rīdzinieku spēlētājs Raimonds Daniličs. Perioda beigās mājiniekiem radās daudz maz reāla vārtu gūšanas iespēja, taču tā šoreiz palika neizmantota un komandām dodoties pirmajā atpūtā rezultāta tablo vēstīja bezvārtu neizšķirtu 0:0.

Otrā perioda sākumā Ogres hokejisti nokļuva mazākumā, taču „Rīga 2000” spēlētāji spēlē 5:4 savas priekšrocības neprata izmantot. Arī šajā trešdaļā mača rezultātu neviena no komandām neatklāja, lai gan tuvāk pie vārtu guvuma bija ASK komanda, par ko liecināja arī izdarīto metienu skaits uz vārtiem (22:12 ogrēniešu labā). Abas komandas mača uzvarētāja noteikšanu atlika uz 3. trešdaļu.

Trešā perioda piektajā minūtē, par prieku daudzajiem „Rīga 2000” līdzjutējiem, mača rezultātu atklāja mājinieku uzbrucējs Edgars Brancis, kuram veiksmīgi asistēja Ģirts Ankipāns un Edgars Žaltkovskis. Pēc pāris minūtēm „bebriem” radās laba iespēja spēles rezultātu izlīdzināt, taču šī iespēja palika neizmantota. Perioda 12. minūtē rezultātu dubultoja pirmo vārtu līdzautors Ģirts Ankipāns, tādējādi rīdzinieki spēra soli tuvāk pretī zelta medaļām.

Neilgi pēc „Rīga 2000” spēlētāju panākuma, laukumā izcēlās masveida kautiņš, kurā iesaistīti bija teju vai visi hokejisti. Kautiņa izraisītājs „ASK/Ogre” spēlētājs Dmitrijs Korņilovs, Aleksandrs Terjohins un Māris Grāvītis tika noraidīti līdz mača beigām. Tāpat noraidījumus līdz spēles beigām saņēma rīdzinieki Edijs Brahmanis, Ronalds Ozoliņš un Renārs Valters. Kautiņa lielākais cietējs bija exogrēnietis Edijs Brahmanis, ar kuru izrēķinājās Aleksandrs Terjohins.

Četras minūtes līdz trešā perioda beigām rezultāta starpību samazināt izdevās Ugarovam, kuram veiksmīgi asistēja Kerčs un Hvojka. Vārti tika gūti spēlējot 6:4, ASK komandas treneris izšķīrās par visai riskantu lēmumu, nomainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tas šoreiz attaisnojās. Mača pēdējā minūtē „Rīga 2000” spēlētājs Raimonds Daniličs pielika punktu spēlei, raidīdams ripu tukšos vārtos 3:1. Spēles galotnē vairs nekas nemainījās, ogrēnieši jau bija samierinājušies ar domu, ka zelta medaļās šogad atkal kaklā kārs „Rīga 2000” hokejisti. Mača beigu rezultāts 3:1.

Diemžēl ēnu šim smalkajam pasākumam uzmeta vēl viens incidents, kuru tūlīt pēc mača izraisīja Ogres spēlētājs Andrejs Lavrenovs, kurš ar nūjas galu spēcīgi iesita Daņiļičam pa sejas daļu. "Rīga 2000" hokejists no sitiena saļima uz ledus un ar komandas biedru palīdzību atstāja laukumu. Pēc mediķu aprūpē ģērbtuvēs pavadīta neilga laika Daņiļičs spēja atgriezties un saņēma čempiona zelta godalgu.

"Gan Lavrenovam, gan citiem "ASK/Ogre" spēlētājiem pietrūka drosmes uzsākt kaut ko tādu brīdī, kad laukumā atradās Žaltkovskis, Ankipāns vai Hromčenkovs, vai kāds cits pieredzējis spēlētājs," pēc Latvijas čempionu titula izcīnīšanas sacīja "Rīga 2000" galvenais treneris Normunds Sējējs. "Pats hokejā esmu pavadījis daudzu gadus, arī man ir nācies nomest cimdus un izvicināt dūres, bet šis gadījums ir īstais bandītisms."

"Apsolu, ka to mēs tā neatstāsim un vērsīsimies gan federācijā, gan tiesībsargājošās iestādēs," piebilda Sējējs.

„Rīga 2000” – „ASK/Ogre” 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)

Vārtu guvēji: 45:10 Brancis (Ankipāns, Žaltkovskis) 1:0, 51:02 Ankipāns (Brancis, Žaltkovskis) 2:0, 57:33 Ugarovs (Hvojka, Kerčs, vair.) 2:1, 59:07 Daniličs (Ābols) 3:1.

Iepriekšējās divās spēlēs mača uzvarētājs tika noskaidrots tikai pēcspēles soda metienos. Trešdien piektajā spēlē veiksmīgāki izrādījās ogrēnieši, tādējādi sērija tika pagarināta līdz sešām spēlēm. Atliek vien atgādināt, ka regulārās sezonas laikā abas komandas tikās 8 reizes. Četras uzvaras svinēja "ASK/Ogre" hokejisti un četras "Rīga 2000".

"Rīga 2000" komanda pie zelta medaļām tiek jau piekto gadu pēc kārtas, savukārt Ogres komandai šis ir līdz šim augstākais sasniegums.


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV