Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

„Liepājas Lauvas" pagarinājumā revanšējas Viļņas „Perlas" komandai

Mārtiņš Kozlovskis, 20.01.2011. 12:53

Trešdien, 19. janvārī, svarīgu un smagu uzvaru „Master Card" BBL spēlē savās mājās izcīnīja „Liepājas Lauvas" basketbolisti, kas tikai mača pagarinājumā ar rezultātu 98:97 pārspēja Roberta Štelmahera vadīto Viļņas „Perlas" komandu.
„Liepājas Lauvas" pagarinājumā revanšējas Viļņas „Perlas" komandai

Abas komandas BBL turnīra tabulā atradās blakus viena otrai. „Liepājas Lauvas" ar četrām uzvarām 14 aizvadītajās spēlēs atradās 10. vietā 12 komandu konkurencē. Savukārt, „Perlas" bija vietu augstāk – 9. vietā (5 uzvaras un 10 zaudējumi).

Iepriekšējā abu komandu spēle beidzās ar pamatīgu fiasko, jo liepājnieki izbraukumā cieta zaudējumu ar teju 50 punktu starpību (52:100)! Taču šoreiz spēle norisinājās savās mājās un liepājnieki bija apņēmības pilni revanšēties Roberta Štelmahera vadītajai komandai.

Spēles sākums aizritēja ļoti līdzīgi un nevienai no komandām neizdevās iegūt kaut vērā ņemamu pārsvaru. Pēc pirmajām desmit minūtēm liepājniekiem bija plus 3 – 24:21, taču otrajā ceturtdaļā vadības grožus pamazām pārņēma viesi. Pateicoties Viskontas un Dilys veiksmīgajām sadarbībām viesi vienu brīdi ieguva pat astoņu punktu pārsvaru. Lielajā pārtraukumā rezultāts uz tablo vēstīja 40:45 par labu „Perlas" komandai.

Trešā ceturtdaļa aizritēja ar minimālu „Lauvas" pārsvaru un bija skaidrs, ka mača liktenis izšķirsies mača pēdējās minūtēs. Soli pa solim mājinieki rezultāta starpību spēja ne tikai izlīdzināt, bet aizsteigties arī priekšā. Pateicoties Mičela, Aleksejeva un jaunieguvuma Kaldvela veiksmīgajam sniegumam, divas minūtes pirms pamatlaika beigām „Lauvām" bija plus 6 – (85:79).

Tomēr tas nebija pēdējais pavērsiens šajā mačā, jo lietuvieši nedomāja mest „plinti krūmos" un pēdējā minūtē rezultātu izlīdzināja. Saspringtā galotnē nevienai no komandām grozus iekarot vairs neizdevās un sekoja pagarinājums.

Tajā atkal sešu punktu pārsvaru ieguva „Lauvas" un tikpat ātri to arī izsēja. Tomēr pēdējais galavārds piederēja spēles varonim Eštonam Mičelam, kurš nepilnas 20 sekundes pirms pamatlaika beigām ar tālmetienu izvirzīja „Lauvas" vadībā – 98:97. Skatītāju atbalstīti „Lauvas" pēdējās sekundēs spēja noturēt aizsardzību un tika svinēta laimīga uzvara, kas bija „salds" revanšs par piedzīvoto zaudējumu Viļņā.

Eštons Mičels pēdējās spēlēs demonstrē tiešām līdera cienīgu sniegumu. Šoreiz viņa rēķinā 28 punkti. Ar 16 punktiem šajā mačā izcēlās Raimonds Vaikulis un Jurijs Aleksejevs. Savukārt, pretiniekiem neapturami bija Vilmantas Dilys un Aidas Viskontas, kuri izcēlās, attiecīgi, ar 31 un 21 gūtajiem punktiem.

Nākošo spēli „Lauvas" aizvadīs jau piektdien, 21. janvārī, kad izbraukumā būs jātiekas ar Pētera Višņēvica trenēto „BA Turība" komandu. Savukārt, tuvākā mājas spēle gaidāma 25. janvārī, kad Liepājas Olimpiskajā centrā viesosies pašreizējie Latvijas čempioni BK „Barons". Spēles sākums pulksten 19:30.

BBL regulārā sezona, 19. janvāris:

„Liepājas Lauvas" – Viļņas „Perlas" 98:97 (24:21, 16:24, 21:20, 24:20, 13:12)
„Liepājas Lauvas": Mičels 28, Vaikulis 16, Aleksejevs 16, Kaldvels 12, Mejeris 10, Meiers 10, Ate 3, Kravčenko 2, Kosuškins 1, Miglinieks
Viļņas „Perlas": Dilys 31, Viskontas 21, Siksnius 14, Bendzius 10, Kulvietis 7, Redikas 6, Dambrauskas 4, Kairys 4, Samenas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV