Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

"Panathinaikos" basketbolisti triumfē ULEB Eirolīgā

LETA, 07.05.2007. 12:00

Grieķijas basketbola klubs "Panathinaikos" svētdien triumfēja ULEB Eirolīgā, finālspēlē Atēnās ar rezultātu 93:91 (46:36) pārspējot Krievijas komandu Maskavas CSKA.
"Panathinaikos" basketbolisti triumfē ULEB Eirolīgā
Par "Final Four" turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Dimitrs Diamantids, kurš izšķirošajā mačā guva 15 punktus.

"Panathinaikos" sastāvā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija lietuvietis Ramūns Šiškausks, savukārt CSKA sastāvā kārtējo lielisko maču aizvadīja sezonas MVP grieķis Teodors Papaluks, kas ar 23 punktiem bija rezultatīvākais savā komandā.

Pirmo puslaiku pārliecinošāk aizvadīja "Panathinakos", bet CSKA basketbolistu darbībā izpaudās pārlieka nervozitāte, kas arī izpaudās rezultātā uz tablo - lielajā pārtraukumā Grieķijas klubs aizgāja ar desmit punktu handikapu - 46:36.

Tomēr trešās ceturtdaļas sākumā CSKA bija nepieciešamas tikai nepilnas četras minūtes, lai izvirzītos vadībā. Pēc Teodora Papaluka caurgājiena rezultāts jau bija 51:50 par labu maskaviešiem. CSKA gan neizdevās nostiprināt savu pārsvaru, savukārt "Panathinaikos" atguvās pēc otrā puslaika sākumā saņemtā trieciena un atkal "atkaroja" vadību. Ceturtās ceturtdaļas sākumā Grieķijas klubam jau bija deviņu punktu pārsvars 69:60.

Saspringta cīņa gan turpinājās - trīs minūtes pirms pēdējās ceturtdaļas beigām "Panathinakos" vairs tikai piecu punktu pārsvars 83:78, bet 51 sekundi līdz beigām divu punktu pārsvars - 87:85. Tomēr pēdējo sekunžu "sodu" taktika nepalīdzēja Maskavas klubam panākt "Panathinakos" basketbolistus, kas nosargāja uzvaru izšķirošajā sezonas spēlē.

Šis Grieķijas klubam bija ceturtais Eiropas spēcīgākā basketbola turnīra uzvarētāja tituls un pirmais kopš 2002.gada. Līdz šim vēl nevienai komandai nebija izdevies četras reizes triumfēt Eiropas spēcīgākajā turnīrā, kopš tajā notiek "Final Four". Savukārt vienības galvenais treneris Zelmirs Obradovičs turnīrā triumfēja jau sesto reizi.

Pusfinālā CSKA ar 62:50 pieveica "Unicaja", bet "Panathinaikos" ar 67:53 pieveica "Tau Ceramica" basketbolistus. Savukārt turnīrā par trešo vietu "Unicaja" pieveica "Tau Ceramica" ar 76:74.

Pagājušajā gadā turnīrā triumfēja CSKA, un kopumā šis ir jau piektais gads pēc kārtas, kad Maskavas klubs iekļūst "Final Four".

ULEB Eirolīgas "Final Four" spēlē par trešo vietu "Unicaja" ar 76:74 pārspēja "Tau Ceramica".
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV