Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Prokopčuka trešo gadu pēc kārtas uzvar skrējienā Edinburgā

LETA, 07.05.2007. 12:25

Latvijas garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka svētdien Skotijas galvaspilsētā Edinburgā trešo gadu pēc kārtas uzvarēja 10 000 metru skrējienā "BUPA Great Edinburgh Run".
Prokopčuka trešo gadu pēc kārtas uzvar skrējienā Edinburgā
Prokopčuka desmit kilometrus pa Edinburgas ielām veica 32 minūtēs un 53 sekundēs.

Prokopčuka par četrām sekundēm apsteidza britu skrējēju Džo Peiviju, bet trešā bija ungāriete Aniko Kaloviča. Viņa Prokopčukai zaudēja 23 sekundes.

Latvijas skrējēja atrāvienu veica distances vidū - lielākā trases kāpuma laikā.

"Tajā kalnā es zaudēju ļoti daudz laika. Es viņu centos panākt, tomēr uzreiz kā pietuvojos sekoja nākamais kalns un Prokopčuka atkal atrāvās," teica Peivija.

Pati Prokopčuka atzina, ka distance bija ļoti smaga.

"Pēc tam, kad piektajā kilometrā aizbēgu, vējš mani gandrīz aizpūta un man bija jāpiepūlas, lai varētu noskriet taisni," teica Latvijas gargabalniece, kas startēja tikai nepilnas trīs nedēļas pēc izcīnītas otrās vietas Bostonas maratonā. "Skriešana tik drīz pēc Bostonas nesagādāja man problēmas. Par laimi, šī ir man piemērota trase un reljefs. Šī bija smagākā no trīs manām uzvarām."
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV