Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Sākas gatavošanās hokeja pavasarim

Māris Gorbunovs, 28.01.2011. 16:09

Latvijas hokeja izlases (nacionālā jauniešu, sieviešu) sāk gatavoties sezonas nozīmīgākajiem turnīriem.

Pēc pāris nedēļām Latvijas U-17 izlase uzsāks dalību Eiropas jaunatnes ziemas olimpiādē, aprīlī ir gaidāms U-18 pasaules čempionāts 1. divīzijā Rīgā, kā arī sieviešu čempionāts 1. divīzijā, kas norisināsies Rāvensburgā. Sezonas galvenais hokeja notikums paredzēts Slovākijā, kur norisināsies pasaules čempionāts augstākajā divīzijā. Pavisam drīz, no10. līdz 12. februārim Norvēģijas pilsētā Oslo ir paredzēts Latvijas nacionālās izlases sezonas pirmais starts Euro Ice Hockey challenge turnīrā. No šī brīža sāksies Latvijas izlases gatavošanās pasaules čempionātam.

Pēc hokeja lielvalstu paraugiem, arī Latvijas izlase šajā turnīrā startēs ar tuvākajām rezervēm un iespējams kādu no šīs izlases mēs redzēsim arī spēlējam pavasarī. Kā atzina, izlases ģenerālmenedžeris, Māris Baldonieks, tad tie būs spēlētāji, uz kuriem ir liktas cerības skatoties nākotnē, paaudžu maiņa nav izbēgama un iespējams kādreiz Latvijas izlasē un Dinamo Rīga tie spēlēs galveno lomu. Latvijas izlases ģenerālmenedžera sarakstos šobrīd ir vairāki spēlētāji no Liepājas metalurga galvenās komandas un MHL komandas HK Rīga, kā arī tie, kuri pārstāv dažādas Eiropas hokeja līgas. Tajā pašā laikā izlasi turnīrā pārstāvēs arī Dinamo Rīga tuvākās rezerves.

Viennozīmīgi, ka Latvijas izlases potenciālie kandidāti, spēlējot Dinamo Rīga ir veicinājuši un attīstījuši savu meistarību, tomēr nevar noliegt arī spēlētāju iepriekšējo klubu un federāciju ieguldījumu, spēlētāju meistarības izaugsmē. Atskatoties vēsturē, atceramies, ka Dinamo Rīga šodienas līderi jaunatnes līmenī un, uzsākot pieaugušo hokeja gaitas, ir skolojušies Somijā, Vācijā, Krievijā, Ziemeļamerikā, kā arī Latvijā. Tāpat izgājuši attīstību visos izlašu posmos: U-18, U-20, sākuši kā kandidāti spēlējot Euro Ice Hockey challenge un citos līdzīgos turnīros.

Pateicoties šādai hokejistu attīstībai ir pamats cerībām, ka Latvijas nacionālā izlase spēs rādīt pienācīgu pretestību ikvienam pretiniekiem. Līdz ar to, spēlētājiem, kuri pārstāvēs Latviju Euro Ice Hockey challenge turnīrā Oslo tiks dota iespēja gūt starptautisko spēļu pieredzi, lai nākotnē veiksmīgi startētu lielos izlašu turnīros, tādos kā pasaules čempionāti un Olimpiskās spēles.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV