Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Distanču slēpošanas ēra ir atpakaļ

Linda Igolniece, 03.02.2011. 13:02

Starp vairāk kā 1000 dalībniekiem, kas 5.februārī Piebalgas svaigo gaisu un ziemas elpu izvēlējušies baudīt slēpošanas sacensībās „Apkārt Alaukstam", slēpos arī Zelta Zivtiņas jaunieši. ZZ Oskars nemaz nemulst, ka kopā ar ZZ Janu pieķerts bez snovborda, bet gan izvēloties īstā garuma slēpes un slēpošanas zābakus: „Distancenes ir foršas! Adīta mice, slēpotāju bikses, mugursoma plecos un esam gatavi piedalīties sacensībās. Svarīgākais mums ir nevis uzvarēt, bet izmēģināt visiem kopā kaut ko jaunu".
Distanču slēpošanas ēra ir atpakaļ

Arvien vairāk cilvēku pievēršas distanču slēpošanai kā ērtākajai un salīdzinoši vienai no lētākajām ziemas aktivitātēm. ZZ Oskars norāda uz savām slēpēm un skaidro: „Distancenēm ir sava veida tāds „retro šarms" – mans vectēvs bija liels šī sporta entuziasts, viss sports saistās ar bērnību. Sen nebiju ar distanču slēpēm braucis, bet šoziem kaut kā snovbords ir mazliet apnicis. Distanceņu ēra ir atpakaļ! Tas ir lētāk un vienkāršāk – ir Brīvdabas muzeja trase un vēl citas. Ir jau daudz cilvēku, bet tu paņem pa pāris draugiem līdzi un neredzi citus – tikai slīdi pa sniegu!"

ZZ Jana iesaka: „Slēpojot noteikti nav jāaizmirst gan par termo apakšveļu, gan par kādu spilgtu elementu, kas ļaus izcelties un būt pamanāmam citu slēpotāju vidū, lai komandas biedri tevi var viegli atrast pūlī!"

Publiskajā telpā diskusija par distanču slēpošanu ir aktuāla, it īpaši šīs un iepriekšējās ziemas sezonas laikā. Arvien vairāk pilsētas iedzīvotāju izvēlas pavadīt brīvdienas ar slēpēm kājās, svaigā gaisā. Kā izrādās, pat citkārt skeptiski noskaņoti jaunieši atzīst distanču slēpošanas prieku. ZZ Oskars ieminas: „Nekad nedomāju, ka man kas tāds varētu no sirds patikt. Ir vērts pamēģināt!"

Slēpošanas maratons "Apkārt Alaukstam" notiks jau 22.reizi. "Apkārt Alaukstam" norisināsies 5.februārī Vecpiebalgā, skaistā vietā pie Alauksta ezera. Sacensību organizatori ziņo, ka šogad "Apkārt Alaukstam" būs trīs distances - "Maratona distance", kas būs 42 kilometrus gara, 15 kilometrus garais "Tautas slēpojums" un "Maxima Favorit" bērnu slēpojums.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV