Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Klāt sacensības "Red Bull Crashed Ice"

Lana Daniela, 04.02.2011. 11:25

Jau rīt, 5. februārī, plkst. 19.45 - 21.00 LTV7 un www.redbull.lv sadaļā Web TV būs iespēja redzēt Red Bull Crashed Ice Pasaules čempionāta otro posmu, kurā startēs arī latvietis Armands Tripāns. Jācer, ka Armandam veiksies labāk nekā Minhenē, kur neizdevās pārvarēt kvalifikāciju un iekļūt pamatsacensībās, tāpēc arī televīzijā viņu neredzējām.
Klāt sacensības "Red Bull Crashed Ice"

Par spīti Valkenburgas siltajam laikam, + 5 grādiem pēc Celsija, atlases sacensības solās būt sarežģītas, jo trase ir patiesi tehniska un grūta, trases kritums vertikāli ir 40 metri, garums 385 metri, bet jātiek ne tikai 64 ātrākajos no starptautiskajiem braucējiem, jāpārvar vēl arī kvalifikācijas otrais posms. Atlases otrajā kārtā notiek braucieni pa četri, kur startē 64 ātrākie starptautiskie un 64 ātrākie Nīderlandes braucēji un no katra četrinieka divi tiek uz pamatsacensībām sestdien, tāpēc turam īkšķus par Armandu, lai viņam izdodas parādīt visiem hokejistiem, ko spēj trakākais no Latvijas žurnālistiem! Jāatgādina, ka pagājušogad Armands Tripāns bija pirmais mediju braucienā Minhenē, ir nobraucis ar slidām pa Siguldas bobsleja trasi, tāpēc šogad tika uzacināts startēt Red Bull Crashed Ice jau dalībnieka statusā.

Red Bull Crashed Ice 2011. gadā notiek:

15. janvāris: Minhene, Vācija
5. februāris: Valkenburga, Nīderlande
26. februāris: Maskava, Krievija
19. marts: Kvebeka, Kanāda

Red Bull Crashed Ice ir ekstrēmākais sporta veids, ko vien var iedomāties uz slidām. Tas ir kā slidošana + borderkross. Ātrums, traucoties pa trasi, sasniedz līdz 50 kilometriem stundā, sacensību dalībniekiem jāiztur asi pagriezieni, lēcieni un konkurentu spiediens, jo uzvarēt grib visi.

Pagājušogad Latviju pārstāvēja komanda triju cilvēku sastāvā: Davis Paipa, Ivans Kokins un Laila Dekmeijere-Trigubova izcīnīja tiesības piedalīties Pasaules čempionātā, pārvarot vietējo atlasi tepat Latvijā. Diemžēl nevienam no komandas neizdevās pārvaret kvalifikācijas sacensību barjeru Pasaules čempionāta posmos Minhenē un Kvebekā. Arī individuāli pārstāvji no Latvijas ir piedalījušies šajās ekstrēmajās sporta sacensībās: ātrslidotāja Evita Krievāne 2007. gadā un hokejists Toms Hartmanis 2008. gadā. Par Latvijas dalību Red Bull Crashed Ice sīkāku informāciju meklē www.redbull.lv, bet paša pasaules čempionāta informācija atrodama: www.redbullcrashedice.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV