Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

"TTT/Rīga" basketbolistes kļūst par Latvijas čempionēm

Gatis Kreceris, 08.05.2007. 08:20 | komentāri (17)

Latvijas Sieviešu Basketbola līgas trešajā finālspēlē čempion titulu sev nodrošināja „TTT/Rīga” basketbolistes, kuras ar 96:45 sagrāva līdzšinējās titula īpašnieces „Avntis/Turība” meitenes. Par izslēgšanas turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīta „TTT/Rīga” saspēles vadītāja Elīna Babkina.
"TTT/Rīga" basketbolistes kļūst par Latvijas čempionēm

Galerijas:

Spēles pirmajā ceturksnī laukumā pilnībā dominēja TTT basketbolistes, kuras mājiniecēm ļāva iemest vien 6 punktus. Viešņu pārsvars pēc pirmās desmitminūtes varēja būt vēl lielāks, taču nedaudz kliboja metienu precizitāte, taču tas neliedza TTT komandai ceturtdaļu uzvarēt ar 10 punktiem, 16:6.

Otrajā ceturtdaļā mājinieces savu sniegumu uzlaboja gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, tādejādi otrajā desmitminūtē Avantis komanda izrādīja kaut cik cienīgu pretestību TTT vienībai. Rezultāts pēc pirmā puslaika bija 37:21.

Otrā puslaika pirmajā pusē savus apgriezienus palielināja TTT komandas spēlētājas, kuras lielu daļu no saviem punktiem guva pēc ātrajiem – (pusātrajiem) uzbrukumiem. Lai gan Pēteris Višņēvics samērā bieži izdarīja spēlētāju maiņas, tādejādi meklējot īsto sastāvu, kurām spēle aizietu, taču tas neko būtiski laukumā nemainīja. Pēc aizvadītām 30 minūtēm jau bija skaidrs, ka būs jauns Latvijas čempions. Rezultāts pēc trešās ceturtdaļas bija 64:33.

Spēles pēdējā cēlienā TTT basketbolistes turpināja dominēt laukuma abos galos un pakāpeniski palielināja savu jau tā graujošo pārsvaru. Spēles beigu rezultāts bija graujošs 96:45. Maz ticams vai kāds pirms finālsērijas varēja iedomāties, ka kāda no komandām uzvarēs spēli ar 51 punkta pārsvaru.

Par izslēgšanas turnīra MVP tika atzīta "TTT/Rīga" saspēles vadītāja Elīna Babkina, kura finālsērijas trijās spēlēs vidēji guva 18,6 punktus, kā arī atdeva 4,6 piespēles un izcīnīja 5 atlēkušās bumbas zem groziem.

„Avantis/Turība” – „TTT/Rīga” 45:96 (6:16, 15:21, 12:27, 12:32)

Avantis: Veinberga 15, Dreimane 9, Brumermane 5, Zīke 4, Vītola 4, Lapsiņa 4, Eibele 2, Pokšāne 2.

TTT: Žasintu 21, Džeikoba 12, Babkina 11, Bergvalde 9, Tāre 8, Šteinberga 8, Kārvere 7, B. Eglīte 7, Jēkabsone 6, Krūmiņa 5, A. Eglīte 2.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV