Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

"Monarch" piedzīvo otro zaudējumu sezonā

Māris Gorbunovs, 14.02.2011. 12:22

Pagājušajā nedēļas nogalē, Latvijas atklātajā hokeja čempionātā notika 7 regulārās sezonas spēles. Jāizceļ ir Liepājas metalurga2 uzvara viesos pār čempionāta līderiem Ozolnieki-MONARCH.

Pagājušajā piektdienā HK Ogre savā laukumā sacentās ar HS Rīga/Prizma un piedzīvoja bezierunu zaudējumu ar 3:7 (1:0, 1:3, 1:4). Vēl pēc pirmā perioda mājinieki bija vadībā, tomēr rezultātā nācās atzīt viesu pārākumu. Prizmas komandas labā ar Hat-Trick izcēlās hokeja veterāns Jānis Tomans, pa reizei pretinieku vārtsargu pārspēja Arnis Kusiņš, Artjoms Mitjanovs, Ansis Brikainis un Vadims Adoņevs. Ogres komandas labā vārtus guva Miķelis Freimanis, Sergejs Petuškovs un Oskars Grīvāns.

Otrajā piektdienas spēlē Zemgale/JLSS izbraukumā tikai pēcspēles metienos pārspēja HS Rīga/LSPA. Spēles pamatlaiks beidzās neizšķirti 2:2 (0:1, 1:1, 1:0). Jelgavniekiem divus vārtus guva komandas rezultatīvākais spēlētājs Aldis Āboliņš. Mājiniekiem precīzi bija Jānis Zariņš un Edgars Kamoliņš. Bullīšos ar otro piegājienu Ronalds Dietlavs pārspēja studentu vārtsargu Rolandu Burnicki un atnesa komandai divus punktus turnīra tabulā. Spēle no mūsu puses bija pavāja. Čaļi nebija noskaņojušies un īstenībā mums jābūt priecīgiem par šiem diviem punktiem. Paldies mūsu vārtsargam, viņš mūs vairakkārt glāba. Mēs neesam tik meistarīga komanda, lai bez noskaņošanās uzvarētu. Pārāk daudz nevajadzīgu noraidījumu, tā pēc mača jelgavnieku komandas galvenais treneris Ronalds Ozoliņš

Pēc neveiksmes iepriekšējā dienā, HS Rīga/LSPA devās uz Daugavpili, kur sacentās ar vietējo DHK Latgale. Mājinieki neatstāja nekādas cerības Igora Smirnova vadītai komandai un ar rezultātu 15:0 (3:0, 8:0, 4:0) svinēja pārliecinošu uzvaru. Jāatzīmē, ka Latgales komandas labā vārtus guva 12 dažādi hokejisti: ar dubli izcēlās Apelis, Hvorostiņins un Kulikovs, pa reizei Balakuns, Vabiščevičs, Borovkovs, Bullītis, Matvejevs, Baškatovs, Lukins, Martjušovs un Ševčenko. Pēc šīs uzvaras DHK Latgale turnīra tabulā ieņem trešo vietu, par vienu punktu atpaliekot no Liepājas metalurgs 2.

Kārtas centrālā spēle norisinājās Ozolniekos, kur vietējie MONARCH uzņēma Liepājas metalurgs2. Spraigā spēlē ar rezultātu 4:1 (0:1, 1:0, 3:0) uzvaru svinēja kurzemnieki, sagādājot čempionāta līderiem otro zaudējumu sezonā. Uzvarētājiem vārtus guva Fiļimonovs, Brahmanis, Mamonovs un Feldmanis. Monarch labā vienīgos vārtus guva Māris Drelings. Jāsaka, ka viesi spēlēja pastiprinātā sastāvā, jo laukumā izgāja teju puse komandas spēlētāju, kuri savu sezonu aizvada Baltkrievijas atklātajā čempionātā.

Divas dienas pēc kārtas SMScredit.lv Latvijas hokeja čempionāta ietvaros aizvadīja spēles pret HK Ogre . Sestdien SMScredit.lv sagrāva pretiniekus no Ogres ar 13:1(3:0, 4:0, 6:1), bet svētdien tika izcīnīta uzvara ar 8:2 (4:1, 1:1, 3:0). Pirmajā spēlē kreditoriem ar diviem vārtiem izcēlās Glazkovs, Feoktistovs, Jass un Ņikitins. Otrajā spēlē mājiniekiem ar trijiem vārtu guvumiem vēlreiz izcēlās Gazkovs, viņam arī divas rezultatīvas piespēles, divi vārti Mareka Jasa rēķinā.

Svētdienas pēdējā spēlē Daugavpils Latgale savā laukumā uzņēma Lietuvas Energija komandu. Kaut arī viesi pirmie atklāja rezultātu, uzvaru ar 7:3 (3:1, 3:1, 1:1) svinēja mājinieki. Lietuvas komandas vārtsargu divreiz pārspēja Deniss Marjušovs un Aleksejs Matvejevs, pa reizei izcēlās Renāts Vabiščevičs, Aleksandrs Kerčs un Jānis Lazdāns.

Nākamās Latvijas čempionāta spēle notiks šodien, kad Ozolnieki-MONARCH uzņems HS Rīga/LSPA. 16. februārī Viļņā paredzēta spēle starp Energija-Orakulas un Liepājas metalurgs2.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV