Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Latvijas karatisti ar panākumiem atgriežas no Eiropas čempionāta

Jānis Zandbergs, 14.02.2011. 13:01 | komentāri (2)

Latvijas Karatē federācijas delegācija veiksmīgi piedalījās Eiropas čempionātā Serbijas pilsētā Novi Sad. Viktorija Rezajeva savā vecuma kategorijā izcīnīja sudraba medaļu, ierindojoties Eiropas spēcīgāko sportistu vidū.
Latvijas karatisti ar panākumiem atgriežas no Eiropas čempionāta

Latvijas Karatē federācijas komanda tās vecākā trenera Maksima Ivančikova vadībā piedalījās 38. Eiropas junioru, kadetu un U21 čempionātā Serbijā. Var droši apgalvot, ka tas ir spēcīgākās „vecā kontinenta" meistarsacīkstes, jo tajās atļauts piedalīties visu karate stilu pārstāvjiem, cīnoties pēc vienotiem noteikumiem. Serbijas otrajā lielākajā pilsētā Novi Sad bija sapulcējušies 908 dalībnieki no 46 valstīm. Zīmīgi, ka sacensībās var piedalīties tikai viens – labākais sportists no valsts savā kategorijā, tāpēc katrai cīņai nākas gatavoties ar vislielāko rūpību.

Kategorijā 14-15 gadus vecām meitenēm virs 54kg Baltijas karate kluba audzēkne Viktorija Rezajeva pārliecinoši uzvarot savas vienaudzes no Melnkalnes, Bosnijas un Hercegovinas, Slovākijas un Slovēnijas, nonāca fināla, kur tikai pateicoties tiesnešu balsojumam (pamatlaiks beidzās ar neizšķirtu rezultātu 0:0) uzvara tika piešķirta pretiniecei no Grieķijas. Rezultātā - augstā 2. vieta. Apsveicam!

Kategorijā 14-15 gadus veciem zēniem droši cīnījās Baltijas karate kluba audzēknis Nikolajs Bodrovs, kas pēc 2 uzvarētām cīņām piekāpās sacensību uzvarētājām un ieguva tiesības startēt cīnīties par 3. vietu, rezultātā ar vienu uzvarētu un vienu zaudētu cīņu ieguva 5. vietu. Kas nenoliedzami ir labs rādītājs gan Nikolajam, gan visai Latvijas komandai!

Pārējie Latvijas izlases sportisti neguva vērā ņemamus panākumus, tomēr apliecināja sevi kā mērķtiecīgus un drošus sportistus, ļaujot Latvijai ierindoties augstajā 15. vietā starp Eiropas labākajām karate lielvalstīm, atstājot aiz sevis Zviedrijas, Holandes, Austrijas u.c. valstis.

Publicitātes foto, Viktorija Rezajeva

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV