Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Daiļslidotāja Aļina Fjodorova Eiropas Jaunatnes olimpiādē izcīna piekto vietu

Dainis Caune (žurnāls „Sports"), 16.02.2011. 21:34

Šodien Liberecā (Čehija) Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādē mūsu komandai pagaidām augstāko – 5.vietu izcīnīja daiļslidotāja Aļina Fjodorova.
Daiļslidotāja Aļina Fjodorova Eiropas Jaunatnes olimpiādē izcīna piekto vietu

Rīgas 55. vidusskolas audzēkne piektajā pozīcijā 26 meiteņu konkurencē izvirzījās jau pēc obligātās programmas. Šo vietu viņai izdevās noturēt arī izvēles slidojumā. Tiesa, tēmēts tika pat divas vietas augstāk. Pirms šodienas sacensībām no pjedestāla Alīnu šķīra tikai nepilni trīs punkti.

"Šī nebija mana labākā diena, tomēr atzīmes ir labas," savu sniegumu novērtēja mūsu daiļslidotāja. "Neizdevās trīskāršais tulups un saļhovs. Nezin kāpēc citām atdevu iespēju labi izpildīt šos lēcienus. Mazliet traucēja uztraukums. Fiziskais arī vairāk jātrenē."

Aļina Fjodorova ar daiļslidošanu nodarbojas vienpadsmit gadus. Šajā sporta veidā viņu skolot sākusi Jevgeņija Kārkliņa, kura ir arī tagadējā Aļinas trenera Andreja Brovenko audzinātāja. Pēdējos trīs gadus rīdziniece intensīvi sadarbojas arī ar Sanktpēterburgas speciālistu Jevgeņiju Rukavicinu. Pirmo reizi Par Latvijas čempioni pieaugušajiem Aļina kļuva divpadsmit gadu vecumā. Pērn pasaules junioru čempionātā, kurā tika izcīnīta 24. vieta, rīdziniece bija viena no visjaunākajām. Pēc nedēļas viņu gaida nākamais pasaules čempionāts.

Liberecā līderes pozīcijas saglabāja un par Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādes čempioni kļuva Poļina Agafonova (Krievija) - 164,05 p., 2. Ira Vanū (Beļģija) - 152,50, 3. Monika Simančikova (Slovākija) - 137,57, 5. Alīna Fjodorova (Latvija) - 122,80.

Foto: Daiļslidotāja Aļina Fjodorova (foto autors Dainis Caune (žurnāls „Sports"))

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV