Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

HS Rīga/LSPA par vietu Play-Off apspēlē HK Ogre

Māris Gorbunovs, 21.02.2011. 12:10

Pagājušajā nedēļas nogalē notika četras regulārās sezonas virslīgas spēles hokejā. Graujošas uzvaras izcīnīja čempionāta līderi Ozolnieki-MONARCH un Liepājas metalurgs2. Aizraujoša spēle norisinājās starp HS Rīga/LSPA un HK Ogre, kurā uzvarētājs nodrošināja sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Piektdienas vienīgajā spēlē, HS Rīga/LSPA uzņēma savus galvenos konkurentus par vietu Play-Off HK Ogre. Studenti jau pirmajā periodā izvirzījās drošā vadībā ar 3:0, tomēr Ogres komanda trešā perioda vidū spēles rezultātu spēja izlīdzināt, 3:3. Spēles galotni veiksmīgāk nospēlēja Igora Smirnova vadītā komanda un ar rezultātu 5:3 (3:0, 0:2, 2:1) svinēja svarīgu uzvaru. Līdz ar to, HS Rīga/LSPA praktiski nodrošināja sev vietu izslēgšanas spēlēs, kur pirmajā kārtā nāksies spēkoties ar Ozolnieki-MONARCH.

Sestdien, Ozolnieki-MONARCH uzņēma čempionāta lielākos neveiksminiekus HK Ogre. Pēc iepriekšējās dienas sāpīgā zaudējumu ogrēnieši arī pret līderiem nespēja neko panākt, MONARCH komanda ar rezultātu 18:3 (5:1, 6:1, 7:1) svinēja graujošu uzvaru. Neskatoties uz to, ka Ozolnieku komandai regulārajā sezonā vēl atlikušas divas spēles (HS Rīga/Prizma, HS Rīga/LSPA), tā labu laiku atpakaļ ir nodrošinājusi sev pirmo vietu regulārajā čempionātā.

Trešajā vietā esošā DHK Latgale, cīņā pār regulārā čempionāta otro pozīciju, uzņēma HS Rīga/Prizma. Noraidījumiem bagātā spēlē, kur dūres izvicināja arī komandas vārtsargi, uzvaru ar 6:2 (0:1, 2:0, 4:1) svinēja mājinieki. Uzvarētāju rindās ar hat-trick izcēlās Aleksejs Matvejevs. Latgales komandai regulārajā sezonā ir atlikusi vēl viena spēle pret čempionāta pastarīti HK Ogre.

Čempionāta vicelīderi, Liepājas metalurgs2 izbraukumā sacentās ar HS Rīga/LSPA. Mājinieki spēja noturēties vien pusperiodu, kad maisam gals bija vaļā un vārtos lidoja viena ripa pēc otras. Rezultātā ar 13:3 (3:0, 4:0, 6:3) kurzemnieku pārliecinoša uzvara. Līdz ar to, pēdējā spēlē, uzvarot HK Ogre, liepājnieki saglabās otro vietu turnīra tabulā un izslēgšanas spēlēs tiksies ar HS Rīga/Prizma.

Nākamā virslīgas spēle paredzētas jau šo otrdien, kad Elektrēnu Energija-Orakulas savā laukumā uzņems SMScredit.lv, trešdien Zemgale/JLSS Jelgavā sacentīsies ar DHK Latgale.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV