Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rīt Red Bull Crashed Ice piestās Maskavā

Lana Daniela, 25.02.2011. 12:59

Jau šo sestdien, 26. februārī, plkst. 21.25 LTV7 un plkst. 17.45 www.redbull.lv sadaļā Web TV varēs redzēt pasaules ekstrēmāko sportu uz slidām - Red Bull Crashed Ice Pasaules čempionāta trešo posmu, kurā joprojām cīnās arī latvietis Armands Tripāns.
Rīt Red Bull Crashed Ice piestās Maskavā

Maskava sagaida ar īsti ziemīgiem laikapstākļiem un jācer, ka ziemeļniekam Armandam veiksies labāk nekā dažiem pie siltuma pieradušajiem pretiniekiem. Tieši tāpēc īkšķi jāsāk turēt jau piektdien, kad kvalifikācijā izšķirsies, kuri būs 64 ātrākie braucēji, kas kvalificēsies sestdienas pamatsacensībām. Lai gan pirmajā 2011. gada posmā Minhenē Armandam tas neizdevās, Valkenburgā viņš jau bija uz starta dienā, kad šīs aizraujošās sacensības vēro tūkstošiem skatītāju. Tālāk par pirmo braucienu četriniekos viņš gan netika, taču kas neizdevās Nīderlandē, var sanākt Krievijā. Jāatgādina, ka pagājušogad Armands Tripāns bija pirmais mediju braucienā Minhenē, divreiz ir nobraucis ar slidām pa Siguldas bobsleja trasi, tāpēc šogad tika uzacināts startēt Red Bull Crashed Ice jau dalībnieka statusā.

Pagaidām līderpozīciju kopvērtējumā saglabā soms Artu Pihlainens, kas bija pirmais Valkenburgā, bet otrais Minhenē. Otrajā vietā ir kanādietis Kails Kroksāls, taču viņu no līdera šķir vien 100 punktu. Redzēsim, kurš no šiem vīriem būs vadībā pēc Maskavas posma.

Skatīties, kā četri ļoti spēcīgi un motivēti sportisti plecu pie pleca traucas lejā pa stāvu ledus veidotu trasi jau pats par sevi liek skatītāja sirdij sisties straujāk. Taču šī elektrificējošā atmosfēra uzkarst vēl vairāk, iedomājoties, ka šaurajā ledus ceļā sev labāko trajektoriju cenšas atrast četri slidu pāri – katrs sasniedzot ātrumu līdz 60 kilometriem stundā, savā ceļā sastop dažādus šķēršļus, liekot palēkties vai apbraukt tos. Trases malās pamatsacensību dienā auro pūlis, kas šo trako sporta veidu viendien aizvirzīs līdz Ziemas Olimpiskajām spēlēm.

Red Bull Crashed Ice 2011. gadā notiek:
15. janvāris: Minhene, Vācija
5. februāris: Valkenburga, Nīderlande
26. februāris: Maskava, Krievija
19. marts: Kvebeka, Kanāda

Red Bull Crashed Ice ir ekstrēmākais sporta veids, ko vien var iedomāties uz slidām. Tas ir kā slidošana + borderkross. Ātrums, traucoties pa trasi, sasniedz līdz 60 kilometriem stundā, sacensību dalībniekiem jāiztur asi pagriezieni, lēcieni un konkurentu spiediens, jo uzvarēt grib visi.

Pagājušogad Latviju pārstāvēja komanda triju cilvēku sastāvā: Davis Paipa, Ivans Kokins un Laila Dekmeijere-Trigubova izcīnīja tiesības piedalīties Pasaules čempionātā, pārvarot vietējo atlasi tepat Latvijā. Diemžēl nevienam no komandas neizdevās pārvaret kvalifikācijas sacensību barjeru Pasaules čempionāta posmos Minhenē un Kvebekā. Arī individuāli pārstāvji no Latvijas ir piedalījušies šajās ekstrēmajās sporta sacensībās: ātrslidotāja Evita Krievāne 2007. gadā un hokejists Toms Hartmanis 2008. gadā. Par Latvijas dalību Red Bull Crashed Ice sīkāku informāciju meklē www.redbull.lv, bet paša pasaules čempionāta informācija atrodama: www.redbullcrashedice.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV