Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Jānim Preisam Ziemas vindsērfinga Eiropas Kausa posmā - zelts

Anda Podziņa, 28.02.2011. 09:49 | komentāri (1)

Ziemas vindsērfinga Eiropas kausa sacensību 3. posms norisinājās Somijā, Oravi, Savonlinnā no 25. līdz 27.februārim, ko var uzskatīt par iesildīšanos gaidāmajam Pasaules Čempionātam. Jānis Preiss ieguva 1. vietu, slaloma disciplīnā.

Slaloma disciplīnā Jānis Preiss ir absolūts līderis, nezaudējot praktiski nevienu braucienu. Spēcīgais Lietuvas sportists Andrius Sliuburys ieņem otro vietu, kas īpaši labu sniegumu rādīja pirmajā dienā. Savukārt trešajā vietā ir Francijas braucējs, kas Eiropas Kausa sacensībās piedalījās pirmo reizi. Šā gada ziemas vindsērfinga Eiropas Kauss Jānim sācies veiksmīgi, pirmajā posmā Lietuvā finišēja otrais, un kopvērtējumā pašreiz ieņem 1. vietu.

Jānis Preiss, Baltijas ziemas vindsērfinga čempions: "Protams, prieks par iegūto uzvaru, bet tagad visas domas jau Pasaules Čempionātā. Uzvara ir vairāku komponentu sakritība, pirmkārt, vēja virziens un stiprums, laikapstākļi, tehniskais nodrošinājums un fiziskā sagatavotība. Domāju, ka ļoti palīdzēja jaunās 2011. gada Gaastra buras, kas tika pasūtītas īpaši šim startam, kā arī Hiberna ledusdēlis, kas gatavots speciāli šiem startiem."

Eiropas Kausa sacensībās Somijā piedalījās dalībnieki no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Somijas, Francijas un Krievijas savukārt Pasaules Čempionātā paredzams, ka būs dalībnieki arī no Polijas, Baltkrievijas, Kanādas un citām valstīm.

Ceturtdien, 17.februārī svinīgi tika pasniegts Latvijas vindsērfinga asociācijas ceļojošais kauss labākajam 2010. gada Latvijas vindsērfinga sportistam disciplīnā Formula windsurfing. J. Preiss devīto reizi pēc kārtas ieguva jeb nosargāja ceļojošo kausu, ko pasniedza Latvijas Vindsērfinga asociācijas prezidents Aivars Aksenoks, kas atzina, ka patiesībā Jānis ir vienīgais, kas jebkad šo kausu ir ieguvis.

Jānis paralēli sacensībām pastiprināti gatavojas Pasaules čempionātam, kas norisināsies Somijā visu šo nedēļu (28.februāris līdz 5.marts).

Uzziņai:

Sportists Jānis Preiss: 2008.gada ziemas vindsērfinga Pasaules čempions un 2009. gada Eiropas čempions. Jānis 3 gadus vada bērnu un jauniešu vindsērfinga burāšanas skolu Rīgā - Ķīšezerā. Vindsērfinga inventāra Gaastra sails un Tabou boards oficiālais pārstāvis Latvijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV