Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

"Red Bull Crashed Ice" Maskavā noritējis bez pārsteigumiem

Lana Daniela, 28.02.2011. 11:51

Sestdien, 26. februārī, Krievijas galvaspilsētā Maskavā ar temperatūru -20 grādiem pēc Celsija notika "Red Bull Crashed Ice" Pasaules čempionāts, kurā uzvarēja Artu Pihlainens no Somijas. Otrajā vietā uz pjedestāla tāpat kā iepriekšējā posmā Nīderlandē kāpa kanādietis Kails Kroksāls, bet viņa brālis Skots Kroksāls tika diskvalificēts pusfinālā par grūstīšanos, taču saglabā trešo vietu Pasaules čempionāta kopvērtējumā. 500 metrus garā trase bija pārsteigumiem pilna un liktenis varēja izšķirties dažādos trases posmos – aiziet pirmajam no finiša vēl negarantēja uzvaru, kas šīs sacensības padarīja skatītājiem ļoti saistošas.
"Red Bull Crashed Ice" Maskavā noritējis bez pārsteigumiem

Diemžēl viltīgā trase neizrādījās veiksmīga Latvijas dalībniekam Armandam Tripānam, kas uzrādīja 42 ātrāko laiku no 120 dalībniekiem kvalifikācijā, taču izslēgšanas mačos piektdien savā braucienā krita un nekvalificējās pamatsacensībām. Pēc sacensību noslēguma Armandam – 56. vieta kopvērtējumā. Arī 2010. gada Pasaules čempionam vācietim Martinam Nīfnekeram neizdevās parādīt iecerēto sniegumu un viņš netika tālāk par ceturtdaļfinālu, kur Skots Kroksāls viņu pagrūda un Martins zaudēja līdzsvaru. Pēc šī starpgadījuma sekoja Skota diskvalifikācija. Tā ir jau otrā reize šogad, kad kanādietis Skots Kroksāls tiek diskvalificēts – Minhenē tas notika, viņam startējot par ātru finālbraucienā. 2011. gada sezonas noslēgums paredzēts 19. martā, Kvebekā. Kails Kroksāls vēl negrasās atzīt Artu pārsvaru. „Viņš vienmēr tik ātri aiziet no starta. Cerams, ka vienā no šīm reizēm viņam nepaveiksies un es viņu apdzīšu," piebilst Kails.

Skatīties, kā četri ļoti spēcīgi un motivēti sportisti plecu pie pleca traucas lejā pa stāvu ledus veidotu trasi jau pats par sevi liek skatītāja sirdij sisties straujāk. Taču šī elektrificējošā atmosfēra uzkarst vēl vairāk, iedomājoties, ka šaurajā ledus ceļā sev labāko trajektoriju cenšas atrast četri slidu pāri – katrs sasniedzot ātrumu līdz 60 kilometriem stundā, savā ceļā sastop dažādus šķēršļus, liekot palēkties vai apbraukt tos. Trases malās pamatsacensību dienā auro pūlis, kas šo trako sporta veidu viendien aizvirzīs līdz Ziemas Olimpiskajām spēlēm.

Red Bull Crashed Ice 2011. gadā notiek:

15. janvāris: Minhene, Vācija

5. februāris: Valkenburga, Nīderlande

26. februāris: Maskava, Krievija

19. marts: Kvebeka, Kanāda

Red Bull Crashed Ice ir ekstrēmākais sporta veids, ko vien var iedomāties uz slidām. Tas ir kā slidošana + borderkross. Ātrums, traucoties pa trasi, sasniedz līdz 60 kilometriem stundā, sacensību dalībniekiem jāiztur asi pagriezieni, lēcieni un konkurentu spiediens, jo uzvarēt grib visi.

Pagājušogad Latviju pārstāvēja komanda triju cilvēku sastāvā: Davis Paipa, Ivans Kokins un Laila Dekmeijere-Trigubova izcīnīja tiesības piedalīties Pasaules čempionātā, pārvarot vietējo atlasi tepat Latvijā. Diemžēl nevienam no komandas neizdevās pārvaret kvalifikācijas sacensību barjeru Pasaules čempionāta posmos Minhenē un Kvebekā. Arī individuāli pārstāvji no Latvijas ir piedalījušies šajās ekstrēmajās sporta sacensībās: ātrslidotāja Evita Krievāne 2007. gadā un hokejists Toms Hartmanis 2008. gadā. Par Latvijas dalību Red Bull Crashed Ice sīkāku informāciju meklē www.redbull.lv, bet paša pasaules čempionāta informācija atrodama: www.redbullcrashedice.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV