Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Daugavpilī Latvijas čempionātā noskaidroti labākie ziemas orientieristi

Anda Bīriņa, 28.02.2011. 16:27

Aizvadītajā nedēļas nogalē vairāk kā 400 sportisti pulcējās Daugavpilī, lai noskaidrotu, kuri ir spēcīgākie ziemas orientieristi vidējā distancē un stafetē. Interesanti, ka paralēli šīm sacensībām – Latvijas čempionātam orientēšanās sportā uz slēpēm – norisinājās arī Lietuvas čempionāts, tādēļ mūsu orientieristiem spēcīgu konkurenci sastādīja kaimiņvalsts pārstāvji. Šis šoziem bija jau otrais Latvijas čempionāts orientēšanās sportā uz slēpēm – pirmās sacensības 22. un 23.janvārī notika Alūksnē un tajās ziemas orientieristi sacentās sprintā un garajā distancē.
Daugavpilī Latvijas čempionātā noskaidroti labākie ziemas orientieristi

Sestdiena sportistus sagaidīja ar daļēji apmākušos laiku un aptuveni -10 grādiem. Kā daudzi atzīst, sestdien, kad sacensības norisinājās vidējā distancē, slēpes slīdējušas ļoti labi un sacensības bijušas krietni ātras. Daugavpilieši un lietuvieši, ar kuru palīdzību sacensības tika gatavotas, distances bija izveidojuši tehniskajā ziņā diezgan sarežģītas, tāpēc pie medaļām spēja tikt tie orientieristi, kuri ne tikai ātri slēpo, bet arī labi orientējas.

Spēcīgākajā vīriešu elites grupā vidējās distances rezultāti īpašus pārsteigumus nesagādāja – pirmo vietu šajā grupā izcīnīja ogrēnietis Andris Kivlenieks, kas arī Alūksnes sacensībās abās dienās bija ieguvis Latvijas čempionāta zelta medaļas. Viņa rezultāts 9,3 km garajā distancē bija 44 minūtes un 41 sekunde. Līdz ar to tieši Andris kļuvis par trīskārtēju Latvijas čempionu ziemas orientēšanās sportā, iegūstot pirmās vietas sprintā, vidējā un arī garajā distancē. Abas pārējās vietas vidējās distances trijiniekā izcīnīja vietējie OK Stigas orientieristi Aleksandrs Zilis (rezultāts 46:05) un Viktors Ļeščovs (rezultāts 50:50). Kā stāsta Andris, „Uz Latvijas čempionātu devos, lai parādītu pēc iespējas augstāku rezultātu, rēķinoties ar to, ka pēc gripas pārslimošanas vēl īsti neesmu atguvies. Tādēļ man bija pārsteigums, ka vidējo distanci es uzvarēju pat diezgan pārliecinoši. Acīm redzot, mani konkurenti kļūdījās vairāk kā es, jo kļūdās atstāju aptuveni kādas 4 minūtes, kas man ir neierasti daudz."

Sieviešu elites grupā 7,9 km garajā distancē pirmo vietu ieguva OK Stigas pārstāve Ļubova Pavļukova ar rezultātu 48:06, aiz sevis atstājot Kristīni Veitu (56:32) un Laimu Klaužu (56:47), kuras abas pārstāv orientēšanās klubu „Purva Bridējs".

Savukārt saulainajā svētdienā uz starta pulcējās 46 sieviešu komandas un 88 vīriešu komandas, lai sacenstos stafetē. Stafete, kā vienmēr, bija spraiga un līdz pat pēdējam etapam dalībniekiem nācās izturēt lielu spriedzi - tikai viena pieļauta kļūda ikvienam varēja maksāt cerēto rezultātu. Sieviešu elites grupā likumsakarīgi pirmo vietu izcīnīja klubs Purva Bridējs, kura sastāvā startēja pirmās dienas godalgu ieguvējas Kristīne Veita un Laima Klauža, pirmo etapu uzticot kluba biedrenei Dinai Zobenai. Otro vietu stafetē izcīnīja Cēsu sporta skola/OK Meridiāns komanda, aiz sevis trešajā vietā atstājot OK Stiga komandu.

Vīriešu elites grupā Latvijas čempionāta vērtējumā pirmo vietu izcīnīja OK Ogre komanda, kurā startēja jau iepriekš pieminētais zelta medaļas ieguvējs Andris Kivlenieks ar saviem kluba biedriem Nauri Neimani un Miku Zvirbuli. Otrajā un trešajā vietā attiecīgi ierindojās orientēšanās klubu Stiga un Kāpa komandas.

Ar Latvijas čempionātu Daugavpilī noslēgusies aktīvā ziemas orientēšanās sezona vairumam orientieristu, taču ne Latvijas ziemas izlasei, kura jau pavisam drīz posīsies ceļā uz Zviedriju. Tur 20.martā sāksies Pasaules čempionāts orientēšanās sportā uz slēpēm, kurā arī mūsu ziemas izlasei nāksies apkopot visus savus spēkus, lai parādītu maksimāli labākos rezultātus.

Publicitātes fofo, Andris Kivlenieks

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV