Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Kamaniņu braucēji Siguldā izcīnīs Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes medaļas

Ilze Āķe – Vīksne, 03.03.2011. 13:27

4. un 5.martā Siguldas kamaniņu un bobsleja trasē notiks Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes sacensības kamaniņu sportā.

32 Latvijas talantīgākie kamaniņu braucēji vecumā līdz 16 gadiem divas dienas cīnīsies par Latvijas jaunatnes olimpiādes medaļām. Trasē tiks sadalīti 3 medaļu komplekti. Sacensību rezultāti netiks iekļauti skolu kopvērtējumā.

Sacensību galvenā tiesnese, Latvijas Kamaniņu sporta federācijas ģenerālsekretāre Dace Gods pastāstīja, ka pamatā sacensību dalībnieki ir Murjāņu sporta ģimnāzijas filiāles audzēkņi, kas padziļināti nodarbojas ar kamaniņu sportu, kā arī jaunieši, kas trenējas kamaniņu sportā Saulkrastos un Siguldā.

Piektdien - 4.martā, no pulksten 13:00 līdz 15:00 notiks 1.un 2.brauciens.
Sestdien - 5 .martā, no pulksten 9:00 līdz 12:00 notiks 3. un 4.brauciens.
Sestdien -5.martā, pulksten 12:00 notiks sacensību uzvarētāju apbalvošana trases Finiša laukumā.

Sestdien – 5.martā, pulksten 12:00, Finiša laukumā līdz ar kamaniņu sporta sacensību uzvarētāju apbalvošanu, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) apbalvos 2011.gada Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes uzvarētājus skolu komandu grupā.

Uzvarētāju kausus, diplomus un sertifikātus sporta inventāra iegādei saņems Madonas 1.vidusskolas skolēni, kuri Ērgļos izcīnīja 7 zelta, 6 sudraba un 4 bronzas medaļas. Jāatzīmē, ka Madonas 1.vidusskola uzvarēja arī pagājušā gada Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādē.

Otrajā vietā ierindojās Rīgas Franču licejs ar 4 zelta un 1 sudraba medaļu, bet trešo vietu ieguva Siguldas valsts ģimnāzijas audzēkņi ar 3 zelta, 4 sudraba un 3 bronzas medaļām.

Uzvarētājus sveiks LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, ģenerālsekretārs Einars Fogelis un Vankūveras ziemas Olimpisko spēļu vicečempioni - skeletonists Martins Dukurs un kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici.

Jau informējām, ka 4. un 5.februārī Ērgļos jau septiņpadsmito reizi notika lielākie skolēnu ziemas sporta svētki Latvijā – Jaunatnes ziemas olimpiāde, kuru organizēja LOK sadarbībā ar Ērgļu novada domi. Tajā piedalījās 1075 dalībnieki 117 skolu komandās no 43 pašvaldībām.

Finansējumu sacensību norisei nodrošina pasākuma ģenerālsponsors O!Karte, LOK ģenerālsponsors A/S Latvijas Valsts meži, LOK sponsori A/S Swedbank, A/S Latvijas Dzelzceļš un A/S Latvijas Gāze. Informatīvi atbalsta Latvijas Televīzija, žurnāls „Sports", Radio101 un JCDecaux.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV