Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Tautas slēpojums "Apkārt Gaiziņam" iekaro popularitāti

Gundars Upenieks, 05.03.2011. 17:56 | komentāri (1)

Šodien 5. martā, notika Tautas slēpojums "Apkārt Gaiziņam". Uz starta stājās turpat 500 distanču slēpošanas entuziasti, pagājušā gada dalībnieku skaits tika pārspēts 2,5 reizes. Šāda dalībnieku interese slēpojumu "Apkārt Gaiziņam" kopā ar "Apkārt Alaukstam" un tautas slēpojumu Madona ierindo starp trim masveidīgākajiem distanču slēpošanas pasākumiem valstī.
Tautas slēpojums "Apkārt Gaiziņam" iekaro popularitāti

Distancē, kas veda ne tikai apkārt, bet arī pāri Gaiziņam visās grupās notika aizraujoša cīņa. Tā kā sacensības norisinājās 4 kilometru garā aplī, cīņai distancē uzskatāmi un interesanti bija sekot arī līdzjutējiem. Vīriem 16 kilometru distancē dominēja Talsu biatlona kluba pārstāvji. Absolūtajā vērtējumā pirmais Kārlis Vanags, trešais Gints Lūsis. Otro vietu izcīnīja pazīstamais slēpotājs Jānis Paipals. Dāmām 12 kilometros pirmā Līga Glāzere, kura šoziem droši vien ir uzvarējusi visos slēpojumos Latvijā, kuros ir piedalījusies, otro izcīnīja jaunās paaudzes talantīgā biatloniste Baiba Bendika, trešā – Lauma Kupča. Pilni sacensību rezultāti visās vecuma grupās un distancēs mājas lapā www.sportlat.lv

Vērtē Gundars Upenieks: "Vēl pagājušajā gadā šis bija viens slēpojums no daudziem, šogad – jau viens no populārākajiem. Ir skaidrs, ka, neskatoties uz sacensību izvēli sezonas gaitā, kā pēdējo maču pirms pavasara iestāšanās cilvēki izvēlas Gaiziņu. Jo šeit sniegs būs ar garantiju vēl tad, kad citur vairs slēpot nevarēs. Domāsim par distances veidošanu, pagarināšanu nākamajam gadam, lielās cilvēku intereses dēļ tradicionālajā Gaiziņa aplī sāk kļūt par šauru".

Slēpojumu organizēja kompānija Sportlat sadarbībā ar sporta un atpūtas kompleksu Golgāts.

Tieši viņiem jāsaka paldies, ka slēpojuma trase pat neskatoties uz stipru snigšanu naktī pirms sacensībām bija sagatavota labā kvalitātē. Katram bija iespēja izvēlēties savām spējām un vēlmēm atbilstoša garuma distanci: gan 16 km, gan 12 km, gan 8 km un 4 km lielākiem bērniem, 300 līdz 600 metru garas distances trim jaunākajām bērnu grupām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV