Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Igors Vihrovs: sportam ir svarīga nozīme jauniešu personības attīstībā

Linda Igolniece, 08.03.2011. 12:10

7. martā Vingrošanas olimpiskajā centrā tika atklāta ZZ Čempionāta akcija "Slaveni sportisti skolās". Pirmo sporta nodarbību atklāja sporta vingrotājs, 2000.gada Sidnejas vasaras olimpisko spēļu čempions vingrošanā brīvajās kustībās un Vingrošanas olimpiskā centra dibinātājs Igors Vihrovs. Akciju jau piekto gadu organizē Zelta Zivtiņa, sadarbībā ar jauniešu organizāciju Avantis, un tā rīkota ar mērķi popularizēt veselīgu un aktīvu dzīvesveidu skolēnu vidū.
Igors Vihrovs: sportam ir svarīga nozīme jauniešu personības attīstībā

Galerijas:

„Kopā ar visiem Vingrošanas olimpiskā centra treneriem atbalstām ZZ Čempionātu kā lielisku tradīciju, kas veicina ne tikai jauniešu sportisko attīstību, bet arī personības attīstību kopumā. Ar lielāko prieku šodien novadījām bērniem īpašu sporta stundu. Gandrīz divas stundas bērni no sirds lēkāja, skraidīja un visādi citādi sportoja kopā ar mūsu treneriem. Bija prieks vērot notiekošo un aktīvi tajā iesaistīties " teica sporta vingrotājs Igors Vihrovs.

Sporta skolotāju lomās ZZ Čempionāta akcijā "Slaveni sportisti skolās" šogad iejutīsies basketbolisti Kristaps Janičenoks un Gunta Baško, autosportists Haralds Šlēgelmilhs, ūdens motosportiste Nellija Šlēgelmilha, pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs, futbolisti Marians Pahars un Vitālijs Astafjevs, hokejisti Lauris Dārziņš un Jānis Sprukts. Jau nākamo ceturtdien, 17. martā, Berģu mūzikas un mākslas pamatskolā (Skolas iela 8, Upesciems, Garkalnes novads) plkst.10:00 ūdens motosportiste Nellija Šlēgelmilha un autosportists Haralds Šlēgelmihs vadīs sporta stundu sākumskolas klasēm - 1. līdz 4. klasei.

Lai skolēnus pievērstu aktīvam dzīvesveidam un mudinātu vairāk sportot, Zelta Zivtiņa sadarbībā ar jauniešu organizāciju Avantis un sabiedrībā populāriem cilvēkiem jau piekto gadu rīko lielākās Latvijas skolēnu sporta un prāta spēles ZZ Čempionāts 2011. Šogad galvenā ZZ Čempionāta tēma ir fanošana un viss, kas ir saistīts ar to. Pieteikt savu klasi ZZ Čempionātam var līdz 27.martam www.zzcempionats.lv.

"ZZ Čempionāta" pusfināli šogad notiks desmit Latvijas pilsētās – Valmierā, Madonā, Ludzā, Kuldīgā, Dobelē, Daugavpilī, Rīgā, Ogrē, Jelgavā un Liepājā. Savukārt maija beigās pusfinālā uzvarējušās klases sacentīsies par sportiskākās, drosmīgākās, atjautīgākās un radošākās klases titulu, kā arī vērtīgām balvām lielajā finālā Rīgā. Tā ietvaros notiks arī ZZ SMS Čempionāts, kas šogad tiek organizēts sadarbībā kompāniju LG.

Latvijas skolēnu sporta un prāta spēles ZZ Čempionāts organizē Zelta Zivtiņa jauniešu organizācija Avantis. ZZ Čempionātu atbalsta Tele2, Izglītības un Zinātnes ministrija, Latvijas Skolu Sporta Federācija, Adidas, NP Foods „Everest", TREK velosipēdi no veikala Sport 2000, Ogres novada dome, Kuldīgas novada dome, Dobeles novada dome, Jelgavas novada dome, Daugavpils novada dome, Ludzas novada dome, Valmieras novada dome, Madonas novada dome, Latvijas Basketbola savienība, ceļojumu aģentūra „Ap Sauli", Ergo.

Par ZZ Čempionāta sacensībām informē LNT, Draugiem.lv, European Hit Radio, Inbox.lv, Sīrups, JCDecaux, Diena, Žurnāls Sports, Subbota, Sportacentrs.com, Novonews.lv, Diena.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV