Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Buškevics debitē ar uzvaru pret „VEF Juniors"

Mārtiņš Kozlovskis, 14.03.2011. 14:55

Sestdien, 12. martā, ļoti svarīgu uzvaru Latvijas basketbola līgas mājas spēlē izcīnīja „Liepājas Lauvas" basketbolisti, kas Liepājas Olimpiskajā centrā ar rezultātu 93:87 pārspēja vienus no saviem sīvākajiem pretiniekiem „VEF Juniors".
Buškevics debitē ar uzvaru pret „VEF Juniors"

Gaidāmā spēle Liepājā bija ne tikai viena no pēdējām regulārā čempionāta mājas spēlēm, bet arī viena svarīgākajām šajā sezonā. Iepriekšējās divās savstarpējās tikšanās reizēs pārāki bija rīdzinieki, kuri uzvaras izcīnīja spēlējot gan Liepājā, gan savās mājās. Taču šoreiz spēles scenārijs bija krasi atšķirīgs, neskatoties pat uz to, ka uz Liepāju bija ieradušies teju visi „VEF" spēcīgākie basketbolisti.

Spēle iesākās ļoti līdzīgi, taču lielāko tiesu vadībā atradās tieši mājinieki. Liepājnieku pārsvars pirmajās desmit minūtēs vairakkārt sasniedza astoņus punktus, taču otrajā ceturtdaļā rezultāta starpība nedaudz tika samazināta. Pirmais puslaiks noslēdzās ar divu punktu pārsvaru „Lauvām" – 49:47.

Arī trešajā ceturtdaļā turpinājās līdzīga spēkošanās, taču neveiksmīgi tika aizvadītas ceturtdaļas beigas, kad vairākus tālmetienus pēc kārtas realizēja „VEF" komanda, tādējādi pirms pēdējām desmit minūtēm atrodoties vadībā ar rezultātu 67:71.

Ceturtās ceturtdaļas vidū viesu pārsvars vienu brīdi sasniedza pat deviņus punktus, taču īstajā brīdī lūzumu spēlē ar diviem tālmetieniem pēc kārtas panāca Sandis Buškevics, kuram šī bija debija „Liepājas Lauvas" sastāvā.

Viss izšķīrās mača galotnē un pēdējām divām minūtēm sākoties uz tablo rezultāts bija neizšķirts. Tomēr pēdējais vārds piederēja laukuma saimniekiem, kuri vētraini atbalstīti mača galotni aizvadīja veiksmīgāk, izcīnot savu 16. uzvaru šajā LBL sezonā ar rezultātu 93:87.

Liepājas komandas sastāvā rezultatīvākais ar 20 gūtajiem punktiem bija Pīrss Kaldvels. Taču lielisks sniegums arī Marekam Mejerim un Sandim Buškevicam, kuri izcēlās, attiecīgi, ar 19 un 18 gūtajiem punktiem. Zaudētājiem labākais ar 23 punktiem bija Bojan Bakič.

Pateicoties šim panākumam komanda joprojām atrodas tik augstajā 2. vietā turnīra tabulā, taču smags pārbaudījums liepājniekus gaida jau otrdien, 15. martā, kad izbraukumā būs jāmērojas spēkiem ar BK „Ventspils". Spēles sākums pulksten 18:30 un tai video tiešraidē būs iespējams sekot līdzi sportacentrs.com

Latvijas Basketbola līga, 1. divīzija:
„Liepājas Lauvas" – „VEF Juniors" 93:87 (27:21, 22:26, 18:24, 26:16)
„Liepājas Lauvas": Kaldvels 20, Mejeris 19, Buškevics 18, Aleksejevs 17, Mičels 12, Meiers 5, Kravčenko 2.
„VEF Juniors": Bakič 23, Valters 16, Neļubovs 13, Bērziņš 12, Jahovičs 11, Bertāns 8, Parakhouski 4.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV