Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Brīvprātīgo atlase U19 Pasaules čempionātam notiks līdz 31. martam

Māris Noviks, 14.03.2011. 16:15

Latvijā sākusies brīvprātīgo atlase uz U19 Pasaules čempionātu basketbolā vīriešiem, kas no 30. jūnija līdz 10. jūlijam risināsies Liepājā, Valmierā un Rīgā. Sacensību rīcības komiteja (LOC) sadarbībā ar Latvijas Basketbola savienību un pilsētu pašvaldībām aicina piedalīties FIBA 2011. gada lielākā basketbola turnīra rīkošanā. Brīvprātīgo atlase turpināsies līdz 2011. gada 31. martam.

Prasības pretendentiem

Labas angļu valodas zināšanas (par priekšrocību tiks uzskatītas arī lietuviešu, poļu, krievu, portugāļu, spāņu, serbu, franču, arābu, ķīniešu un korejiešu valodu zināšanas),
iespēja sacensību laikā uzturēties pilsētās, kurās notiks čempionāta spēles,
interese par basketbolu, entuziasms, gatavība uzņemties izaicinājumus un palīdzēt,
iespēja piedalīties apmācību semināros Liepājā, Valmierā un Rīgā.

Kā pieteikties?

Kandidātiem līdz 2011. gada 31. martam jāaizpilda pieteikuma formas, norādot vienu no darbības laukiem, kur viņa/viņas prasmes un zināšanas varētu palīdzēt čempionāta rīkošanā. No brīvprātīgo vidus tiks izraudzīti dalībkomandu atašeji, sekretariāta un preses dienesta palīgi. Visi apstiprinātie kandidāti tiks personīgi informēti līdz 2011. gada 20. aprīlim.

Pieteikuma formas ir pieejamas mājas lapās 1) http://www.latvia2011.fiba.com/pages/lat/fe/11/fu19m/event-guide/p/volunteers.html un 2) www.basket.lv

Kopējais brīvprātīgo skaits sasniegs 200. Liepājā būs orientējoši nepieciešami 50 brīvprātīgie, Valmierā 50, Rīgā 100. Papildus informācijas iegūšanai aicinām nosūtīt e-pastu uz adresi volunteer@loc2011.lv
Grupu sastāvi

Latvijas U19 vīriešu basketbola valstsvienība ir ielozēta B grupā Valmierā, pretiniekos iegūstot Austrāliju, Argentīnu un Taivānu. Kaimiņos, A grupā, Eiropas vicečempione Krievija sacentīsies ar Poliju, Amerikas U18 čempionāta finālisti Brazīliju un Āfrikas vicečempioni Tunisiju.

2009. gada Pasaules čempioni ASV basketbolisti tika ielozēti D grupā Liepājā kopā ar Eiropas čempionāta pusfinālisti Serbiju, Āzijas čempioni Ķīnu un Āfrikas čempioni Ēģipti. Eiropas čempione Lietuva spēlēs C grupā, kur tai pretiniekos stāsies Horvātija, Amerikas U18 čempionāta bronzas medaļniece Kanāda un Āzijas vicečempione Koreja.

Izspēles kārtība

Izlozē sešpadsmit komandas, ņemot vērā kontinentālo dalījumu, tika sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Grupu turnīra pirmā kārta no 30. jūnija līdz 2. jūlijam notiks Liepājā un Valmierā. Katras apakšgrupas trīs labākās komandas iekļūs grupu turnīra otrajā kārtā, kur no 4. līdz 6. jūlijam "Arēnā Rīga" sacentīsies ar kaimiņu grupas trīs spēcīgākajām vienībām. E un F grupu četras labākās izlases kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, kuras notiks no 8. līdz 10. jūlijam, izspēlējot ceturtdaļfinālus, pusfinālus un spēles par medaļām. Liepājā tiks izspēlētas spēles par 13. - 16. vietu.

Par čempionātu

FIBA U19 Pasaules Čempionāts basketbolā vīriešiem – starptautiskais nosaukums 2011 FIBA U19 World Championship for Men – notiek desmito reizi un ir 2011. gada ievērojamākais Starptautiskās basketbola federācijas rīkotais pasākums. Turnīrā var piedalīties 1992. gadā dzimuši un jaunāki spēlētāji. Latvija iepriekš Liepājā, Valmierā un Rīgā rīkoja EuroBasket Women 2009 finālturnīru, bet pasaules mēroga sacensības rīkos pirmo reizi.

Par FIBA

FIBA (www.fiba.com) – pasaules basketbola pārvaldes organizācija – ir neatkarīga asociācija, kuru veido 213 Nacionālās Basketbola federācijas. Starptautiskā Olimpiskā Komiteja (IOC) ir atzinusi to par vienīgo lemtspējīgo pārvaldes organizāciju basketbolā.

Tālākai informācijai par FIBA un FIBA čempionātiem apmeklējiet facebook.com/fibaworld un twitter.com/fibaworld vai youtube.com/fibaworld.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV