Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Notiks grāmatas „Trīspunktnieks pa stīpu" atvēršana

Laila Spaliņa, 15.03.2011. 14:55

Trešdien, 16.martā, plkst.16:00 Rīgas brīvostas pārvaldē (Kalpaka bulvārī 12) notiks grāmatas par Latvijas basketbola jaunāko laiku vēsturi „Trīspunktnieks pa stīpu" prezentācija.

Izdevuma autors ir Latvijā pieredzējušais basketbola apskatnieks, ilggadējs laikraksta „Diena" sporta žurnālists, daudzu grāmatu par groza bumbu autors Guntis Keisels; fotogrāfs – Romans Kokšarovs, mākslinieks – Edgars Švanks. Grāmatas noformējumā izmantotas arī Aivara Liepiņa, Ilmāra Znotiņa un Renāra Buivida fotogrāfijas.

Grāmata izdota SIA „Jumava" ar basketbola kluba „VEF Rīga" un Rīgas brīvostas pārvaldes atbalstu.

Guntis Keisels, „Trīspunktnieks pa stīpu" autors: „Šī grāmata ir mana subjektīvā versija par pēdējiem pieciem gadiem Latvijas basketbola vēsturē, kas bija bagāti gan skaistām uzvarām un sāpīgiem zaudējumiem, gan daudzām pilnībā neizmantotām izdevībām. Darba procesā pamanīju daudz jauna un interesanta, kam ikdienas steigā skats slīdēja pāri. Ceru, ka šī pastaiga nesenajā vēsturē būs interesanta lasītājiem. Un vēl vairāk ceru, ka tā būs noderīga basketbola cilvēkiem, no kuru ikdienas darba visvairāk atkarīgas nākamās grāmatas tēmas un noskaņas."

Edgars Jaunups, „VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs: „Mūsuprāt, svarīgi ir ne tikai nodrošināt Latvijā augstas kvalitātes basketbola esamību, bet arī tā notikumu regulāru dokumentēšanu atbilstošā līmenī. Esam gandarīti par iespēju atbalstīt šīs grāmatas tapšanu, tādējādi vēl jo vairāk pastiprinot saikni starp notikumiem basketbola laukumā un skatītājiem tribīnēs, vairojot sabiedrības interesi par šo sporta veidu un atstājot vērīgas liecības nākotnei."

„Trīspunktnieks pa stīpu" ir turpinājums grāmatai „Basketbols latviešu gaumē", kas iznāca pirms pieciem gadiem. Tajā lasāmas nodaļas par sieviešu (Neatvairāmas un gandrīz neuzvaramas) un vīriešu (Sasistas lauskas sasistai vāzei) valstsvienību startiem, kā arī, protams, par klubiem (Mīlestība katrai gaumei) – Barons: kas tā ir par komandu?, ASK Rīga: kļūme vai diagnoze?, Ventspils: nelielā lielpilsēta un VEF Rīga: caur ērkšķiem uz ... . Noslēgumā apkopots apjomīgs un vērtīgs skaitļu un faktu materiāls par laika posmu no 2006. līdz 2010.gadam Latvijas basketbolā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV