Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Oļegs Znaroks: Vēlētos turpināt darbu ar Latvijas izlasi

LETA, 08.05.2007. 16:00 | komentāri (1)

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks uzskata, ka ir izveidojies labs kolektīvs un vēlētos turpināt darbu ar komandu.
Oļegs Znaroks: Vēlētos turpināt darbu ar Latvijas izlasi
"Pasaules čempionāta laikā mums ir izveidojies labs kolektīvs, kurš nākotnē var sasniegt labu rezultātu. Es gribētu turpināt darbu ar izlasi, bet palikšu amatā vai ne - šis jautājums nav adresējams man," intervijā laikrakstam "Diena" teica Znaroks.

Vērtējot Latvijas izlases sniegumu pasaules čempionātā, kurā izcīnīta 13.vieta, Znaroks norādīja, ka komanda nospēlēja normāli. "Pēc nokļūšanas izdzīvošanas turnīrā komandai vajadzēja atgūties no zaudējuma Itālijai, un tā spēja to izdarīt. Taču mums pietrūka morālo un fizisko spēku pēdējam mačam ar Norvēģiju. Vairākās epizodēs šajā čempionātā mums arī nepaveicās."

Spriežot par neveiksmes cēloņiem pēdējā mačā pret Norvēģiju, Znaroks atzina, ka galvenā vaina meklējama spēlētāju psiholoģijā. "Norvēģi iepriekšējā dienā bija zaudējuši ukraiņiem, bet divas dienas iepriekš pagarinājumā uzvarējuši austriešus. Savukārt mēs ukraiņus un austriešus bijām uzvarējuši, turklāt 13.vieta jau bija garantēta. Šādā situācijā nav viegli koncentrēties vienai spēlei. Katrā ziņā 13.vieta neatbilst mūsu spējām. Vajadzēja būt augstāk."

Jau ziņots, ka pasaules čempionātā Maskavā Latvijas izlase ierindojās 13.vietā, kas ir sliktāka rezultāta atkārtojums. 13.vietu Latvija ieņēma arī 2001.gadā Haralda Vasiļjeva vadībā, kad čempionāts notika Vācijā.

Pasaules čempionāta pirmajā posmā Latvija A grupā ar 1:2 zaudēja Šveicei, cieta sagrāvi ar 2:8 mačā ar Zviedriju, bet izšķirošajā cīņā par iekļūšanu otrajā posmā pagarinājumā ar 3:4 atzina Itālijas pārākumu un palieka pēdējā vietā.

Turnīrā par 13.-16.vietu Latvija ar 5:0 sagrāva Ukrainu, ar 5:1 pieveica Austriju, kā arī ar 4:7 atzina Norvēģijas pārākumu.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV