Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

EST-LAT Orientēšanās līga aicina dalībniekus uz trešo kārtu

Ilze Ārniece, 17.03.2011. 10:24

Janvārī un februārī noritēja pirmās EST-LAT Orientēšanās līgas sacensības – orientēšanās ar slēpēm Alūksnē, Latvijā un Holstre-Polli, Igaunijā. Ievērojamais dalībnieku skaits liecināja, ka gan igauņiem, gan latviešiem ir interesanti un izaicinoši mēroties spēkiem savā starpā. 16.-17.aprīlī orientieristi aicināti uz trešo līgas kārtu, šoreiz Igaunijā, Jõgeva apgabalā.

EST-LAT Orientēšanās līga (turpmāk – līga) ir Latvijas un Igaunijas Orientēšanas federāciju sadarbības rezultātā izveidots jauns, starptautisks orientēšanās sacensību seriāls. Sacensību ietvaros starti vairākās disciplīnās: orientēšanās ar slēpēm, ar velo (turpmāk- MTBO) un orientēšanās, kad distance veicama kājām (turpmāk – FootO). Līgas sacensību uzvarētājus noteiks pēc kopvērtējuma katrā no disciplīnām atsevišķi.

Līgas sacensībās piedalīties īpaši aicināti Latvijas – Igaunijas pierobežā dzīvojošie orientēšanās iesācēji un lietpratēji, jo līgas izveides ideja ir galvenokārt atjaunot un stiprināt orientēšanās tradīcijas šajā teritorijā. Lai orientēšanā iesaistītu iesācējus, katras līgas sacensību kārtas pirmajā dienā tiks rīkota īsa iepazīstināšana ar orientēšanās pamatiem. Tāpat sacensībās iesācējiem tiks plānota atsevišķa, vienkāršota orientēšanās distance savu iemaņu pakāpeniskai nostiprināšanai, tā iepazīstot šo demokrātisko sporta veidu.

Līgas sacensības 2011.gadā:

3.posms. 16.-17.04. Jõgeva apgabals, FootO, EST
4.posms. 04.-05.06. Cēsis, FootO, LV
5.posms. 11.-12.06. Valgas apgabals, MTBO, EST
6.posms. 02.-03.07. Smiltene, FootO, LV
7.posms. 16.-17.07. Latvijas MTBO čempionāts, LV
8.posms. 30.-31.07. Valgas apgabals, FootO, EST
9.posms. 06.-07.08. Alūksnes novads, FootO, LV
10.posms. 13.-14.08. Vīlandes apgabals, FootO, EST
11.posms. 10.-11.09. Valmiera, FootO, LV
12.posms. 24.-25.09. Võrumaa apgabals, FootO, EST

Informācija par līgu - http://lof.lv/?p=lat_est_liga

Līga izveidota projekta „Est-O-Lat līga" ietvaros, kura galvenais mērķis ir atjaunot orientēšanās sporta tradīcijas un nodrošināt sporta veida ilgtspēju Igaunijas – Latvijas pierobežā, izveidojot Igaunijas - Latvijas orientēšanās līgu. Latvijas Orientēšanās federācija projektu īsteno kopā ar Igaunijas Orientēšanās federāciju. Projekta ilgums 24 mēneši, tā aktivitātēs abās kaimiņvalstīs turpināsies līdz 2012. gada vasarai.

Papildus līgas sacensībām projekta ietvaros notiek jauno un esošo orientēšanās karšu zīmētāju apmācība, tiek rīkotas orientēšanās dienas Ziemeļlatvijas un Dienvidigaunijas skolās, iepazīstinot skolēnus ar orientēšanās pamatiem, tāpat tiks rīkoti apmācību semināri ziemas orientēšanās sacensību rīkotājiem Latvijā un taku orientēšanās sacensību rīkotājiem Igaunijā.
Projektu 85 % apmērā līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Projekta kopējais budžets - EUR 166 304.00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV