Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Šlēgelmilhi Berģu pamatskolā ar bērniem spēlē regbiju

Linda Igolniece, 18.03.2011. 12:58

Ceturtdien ZZ Čempionāta akcijas „Slaveni sportisti skolās" ietvaros autosportists Haralds Šlēgelmilhs un ūdens motosportiste Nellija Šlēgelmilha novadījuši divas oriģinālas un atraktīvas sporta stundas Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas audzēkņiem. Akcijas mērķis ir popularizēt veselīgu un aktīvu dzīvesveidu skolēnu vidū, aicinot sporta stundas vadīt sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem vairākās Latvijas skolās. Abās mācību stundās skolēni sportistiem uzdevuši daudz jautājumus, kā arī kopīgi izspēlējuši spraigu regbija maču.
Šlēgelmilhi Berģu pamatskolā ar bērniem spēlē regbiju

Galerijas:

Pieredzējušie sportisti Nellija un Haralds ceturtdien novadījuši sporta stundas pirmo līdz ceturo un piekto līdz devīto klašu skolēniem. „ Bērni, it sevišķi mazāko klašu skolēni ir ļoti atsaucīgi un atvērti. Tik tiešām intersanti ne tikai kopā sportot, bet arī aprunāties. Stāstīju mazajiem par to, ka jau agrā vecumā sāku nodarboties ar autosportu – tagad jau būs pagājuši veseli 15 gadi. Viņiem, tāpat kā man, viss ir vēl priekšā!" pēc nodarbības saka Haralds.

Arī Nellija Šlēgelmilha norāda, ka ne vien bērni, bet arī viņa pati pēc šīm stundām ir daudz ko ieguvusi: „Galvenais ir palīdzēt bērniem saprast, ka jebkas ir iespējams ar darbu un entuziasmu. Ar sportu saistītos sapņus ir jāņem nopietni!"

„Nellija pati ir bijusi mūsu skolas audzēkne un tagad – ir fantastisks paraugs mūsu skolas bērniem! Man ir neizsakāms prieks par to, ka jaunie sportisti brauc uz skolām un iedvesmo bērnus sportot. Sporta stundu nozīme bieži vien tiek piemirsta – taču bērniem, kam ikdienā nav nodarbību, kur izlikt enerģiju, sporta stundas ir vienīgais brīdis, kad izskrieties, izkustēties. Ar šo akciju un ZZ čempionātu kopumā tiek pievērsta pelnītā uzmanība sporta aktivitāšu lomai mācību procesā un skolēnu veselībai," stāsta Berģu Mūzikas un mākslas skolas skolotāja Zinta Šestakovska.

Haralds Šlēgelmilhs, sabiedrībā labi zināmais autosportists, ir piedalījies International Formula Master un Āzijas GP2 sacīkstēs. Savukārt Nellija ir pasaules čempione ūdensmotociklu sacensībās, kā arī bobsleja pilote, kas piedalījusies Pasaules kausa izcīņas posmos bobslejā.

"ZZ Čempionāts" ir tradīcija, kas ik gadu vieno vairāk nekā 400 klases vai aptuveni 10 000 skolēnu no visas Latvijas. Sacensības šogad notiks jau piekto gadu un šogad tajās par uzvaru cīnīsies 500 klases jeb 12 500 skolēnu. Dalībnieku skaits sporta spēlēs tiek palielināts līdz ar augošo klašu pieteikumu skaitu - pagājušogad sacensībām pieteicās 1800 klases vai 45 000 skolēni.

Latvijas skolēnu sporta un prāta spēles ZZ Čempionāts organizē Zelta Zivtiņa un jauniešu organizācija Avantis.ZZ Čempionātu atbalsta Tele2, Izglītības un Zinātnes ministrija, Latvijas Skolu Sporta Federācija, Adidas, NP Foods „Everest", TREK velosipēdi no veikala Sport 2000, Ādažu Čipsi, Ogres novada dome, Kuldīgas novada dome, Dobeles novada dome, Jelgavas novada dome, Daugavpils novada dome, Ludzas novada dome, Valmieras novada dome, Madonas novada dome, Latvijas Basketbola savienība, ceļojumu aģentūra „Ap Sauli", Ergo.

Par ZZ Čempionāta sacensībām informē LNT, Draugiem.lv, European Hit Radio, Inbox.lv, Sīrups, JCDecaux, Diena, Žurnāls Sports, Subbota, Sportacentrs.com, Novonews.lv, Diena.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV