Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

"Lāses Kausam" aprit 10 gadi

Lilita Mitrofanova, 29.03.2011. 14:47

Latvijas Volejbola federācija (LVF) sadarbībā ar AS „Rīgas piena kombināts" un Rīgas Domes atbalstu „Lāses Kausa" sacensības organizē jau desmito reizi. Šo gadu laikā tās ir kļuvušas par masveidīgākajām un populārākajām vispārizglītojošo skolu sacensībām Latvijā. Šogad „Lāses Kausa 2011" finālsacensības norisināsies 9.aprīlī Rīgā, Skonto hallē, E. Melngaiļa ielā 1a.
"Lāses Kausam" aprit 10 gadi

Sacensības ir sadalītas divos posmos – pirmais posms jeb atlases kārta notiek pilsētās un novados, 2.posms - finālsacensības, kurās piedalās 1.posma labākās komandas vidusskolu un pamatskolu grupās zēniem un meitenēm.

Šogad pirmā posma sacensībās piedalījās 603 komandas no 248 skolām, kopumā 5428 dalībnieki, tajā skaitā komandas no 75 Rīgas skolām. Finālsacensībām kvalificējās 110 labākās komandas, kas ir 1210 dalībnieki no 87 Latvijas skolām. Šajās sacensībās piedalās LVF licencētie un nelicencētie spēlētāji.

„Lāses Kausa" ietvaros ir izvirzītas arī trīs nominācijas:

1.nominācija - 3 skolas, kuras startējušas ar lielāko komandu skaitu 1.posma sacensībās.

2.nominācija - 3 skolas, kuras pārstāvētas ar lielāko komandu skaitu finālsacensībās.

3.nominācija - Rīgas priekšpilsēta, kura 1.posma sacensībās piedalījās ar lielāko komandu skaitu.

Pirmajā nominācijā tiks apbalvotas Jelgavas novada Kalnciema vidusskola (15 komandas), Dagdas novada Dagdas vidusskola (11 komandas), Dundagas novada Dundagas vidusskola (10 komandas).

Otrai nominācijai ir izvirzīti 5 pretendenti ar 3 komandām finālsacensībās – Aizputes Novada Aizputes vidusskola, Rīgas Zemgales rajona Rīgas Angļu ģimnāzija, Saulkrastu Novada Zvejniekciema vsk., Cēsu novada Draudzīgā Aicinājuma Cēsu valsts ģimnāzija, Rēzeknes novada Kaunatas vidusskola. Saskaņā ar „Lāses Kausa" nolikumu, tiks apbalvota tā skola, kura pēc finālsacensību rezultātiem būs augstākā vietā.

Trešajā nominācijā tiks apbalvota Rīgas Latgales priekšpilsēta, kura pirmā posma sacensībās piedalījās ar 51 komandu.

„Lāses Kausa" laikā par tradīciju kļuvusi arī labāko iepriekšējā mācību gada labāko sporta skolu un treneru apbalvošana.

Kā katru gadu, „Lāses Kausa" finālsacensībās to dalībniekiem paralēli Kausa izcīņai, būs iespēja aktīvi iesaistīties un sevi pierādīt dažādās aktivitātēs un konkursos. Organizatori būs parūpējušies par dažādām īpašām dzimšanas dienas atrakcijām un pārsteigumiem.

Vairāk informācijas par 1.posma un finālsacensību dalībkomandām var atrast LVF mājas lapā

http://volejbols.lv/jaunatne/1933

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV