Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Latvijas izlase turpina gatavoties pasaules čempionātam

Māris Gorbunovs, 04.04.2011. 12:07

Šodien Latvijas hokeja izlasei, gatavojoties pasaules čempionātam Slovākijā, sākas otrs sagatavošanās posms pirms spēlēm ar Somijas valstsvienību.

Visi izlases kandidāti turpina gatavoties inbox.lv ledus hallē. Šodien treniņprocesam pievienojušies vairāki pieredzējuši spēlētāji no „Rīgas Dinamo" – Jēkabs Rēdlihs, Krišjānis Rēdlihs, Miķelis Rēdlihs un Ģirts Ankipāns, kā arī HK Rīga aizsargs Ēriks Ševčenko, Čehijas ekstralīgā spēlējošais Aleksejs Širokovs un „Liepājas metalurga" vārtsargs Māris Jučers.

Šodien uz ledus vēl netrenējas Arvīds Reķis, Aleksandrs Ņiživijs, Mārtiņš Karsums un Lauris Dārziņš, kuri dziedē savainojumus un uztur fizisko formu trenējoties individuāli. Kā atzina, Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Sandis Ozoliņš, Dārziņš tuvākajās dienās būs gatavs pievienoties izlasei ne tikai sausajos treniņos, bet arī uz ledus.

Šobrīd neviens no izlases kandidātiem nav atskaitīts un visi hokejisti piedalās koptreniņos gan uz ledus, gan atlētiskajā zālē.

Tajā pašā laikā cītīgi tiek sekots līdzi mūsu hokejistiem Ziemeļamerikā, Kārlim Skrastiņam NHL regulārajā sezonā ir atlikušas četras spēles, kurās arī izšķirsies vai Dallas „Stars" spēs iekļūt izslēgšanas spēlēs. AHL līgā spēlējošais Kaspars Daugaviņš (Binghampon „Senators") piektdienas spēlē guva kājas savainojumu. Kasparam ir veikta medicīniska apskate un lūzumi nav konstatēti. Viņš būs ierindā uz „play-off" spēlēm. Artūra Kuldas Chicago „Wolves" šobrīd savā konferencē ir devītajā vietā un aktīvi cīnās par vietu play-off. Visi pieminētie hokejisti ir izteikuši vēlmi pēc sezonas beigām Ziemeļamerikā palīdzēt Latvijas izlasei pasaules čempionātā.

Savukārt, DEL līgā spēlējošais Herberts Vasiļjevs, kurš pārstāv Krēfeldes „Penguins" ir zaudējis pirmajā play-off pusfinālspēlē pret Volfsburgas „Grizzly Adams" (2:4). Arī ilggadējais izlases kapteinis ir gatavs pievienoties Latvijas komandai, līdz ko viņam sezona Vācijā būs beigusies. Izlasei ir gatavs palīdzēt arī vārtsargs Mārtiņš Raitums, kurš šobrīd vēl ir aizņemts savā Kazahstānas klubā.

Gatavojoties spēlēm ar Somijas valstsvienību, izlases treniņos piedalās:

vārtsargi: Edgars Masaļskis, Edgars Lūsiņš, Māris Jučers;

aizsargi: Georgijs Pujacs, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Redlihs, Jēkabs Rēdlihs, Māris Jass, Jānis Andersons, Alberts Iliško, Mārtiņš Jakovļevs, Mārtiņš Porejs, Artūrs Salija, Ēriks Ševčenko; Kristaps Sotnieks, kurš piedalās izlases treniņprocesā.

uzbrucēji: Andris Džeriņš, Roberts Bukarts, Gints Meija, Mārtiņš Cipulis, Sergejs Pečura, Roberts Jekimovs, Armands Bērziņš, Kaspars Saulietis, Juris Štāls, Aleksejs Širokovs, Raimonds Vilkoits, Juris Upītis, Vitālijs Pavlovs, Ronalds Ķēniņš.

LHF ģenerālsponsors: Aldaris; Izlases ģenerālsponsors: Grindeks; Sponsori: LR Izglītības un zinātnes ministrija, Venden, Balticums Apdrošināšana, AirBaltic; Atbalstītāji:, Sports Lukss, Nike, Xerox CRC, Dzintars, Pietro Filipi, Lāči, Bauer. Informatīvie atbalstītāji: LTV7, TVNET, Sportacentrs.com, LETA, Apollo, Sportadraugiem.lv, Sporta Avīze, žurnāls Sports, MK-Latvija, Latviešu Radio, Latvijas Radio1, Spice, inbox.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV