Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

„Tele2 Rīgas velomaratons" tieksies iekļūt Eiropas vadošo velo sacensību vidū

Linda Anaite, 04.04.2011. 15:23

Uzsākot sadarbību ar mobilo sakaru operatoru Tele2, Rīgas velomaratonam izvirzīti jauni, ambiciozi mērķi tiekties uz Eiropas līmeņa velo sacensību statusu.
„Tele2 Rīgas velomaratons" tieksies iekļūt Eiropas vadošo velo sacensību vidū

Šogad sperti nozīmīgi soļi „Tele2 Rīgas velomaratona" attīstībai. „Tele2 Rīgas velomaratonā", kas šogad notiks 5. jūnijā, pirmo reizi starta un finiša taisne būs pašā pilsētas sirdī – 11. novembra krastmalā. Pirmo gadu trase būs slēgta, no auto transporta norobežota, un Rīgas ielas piederēs velobraucējiem. Tāpat šogad „Tele2 Rīgas velomaratona" pasākumi un dažādas sacensības notiks nedēļas garumā.

„Esmu gandarīts, ka Rīgā notiek arvien vairāk lielu sporta pasākumu, kas ir domāti ne tikai profesionālajiem sportistiem, bet praktiski katram rīdziniekam. Velosports mūsu pilsētā kļūst arvien populārāks, tāpēc domāju, ka arī velomaratona dalībnieku skaits pieaugs ar katru gadu. Vēlu veiksmi gan maratona organizētājiem, gan tā dalībniekiem!" novēl Nils Ušakovs, Rīgas domes priekšsēdētājs.

„Ikvienam velobraucējam jājūtas drošam un gaidītam Rīgas ielās, neraugoties uz to, vai viņš ar velosipēdu pārvietojas regulāri, vai izbrauc vien pāris reizes gadā. Tādēļ drošība un piemērotība ikvienam ir vērtības, ko kopā ar Tele2 esam izvirzījuši „Tele2 Rīgas velomaratonam"," stāsta Igo Japiņš, „Tele2 Rīgas velomaratona" organizators.

"Tele2 ir par aktīvu dzīvesveidu un zaļo domāšanu, kas gūst arvien lielāku nozīmi mūsu ikdienā. Mums ir prieks atbalstīt Rīgas velomaratonu, kurā var iesaistīties ikviens iedzīvotājs un apliecināt savu varēšanu, gribasspēku un izturību. Mēs esam pārliecināti, ka ar Igo Japiņa entuziasmu un ambīcijām, Rīgas domes atbalstu un mūsu kā ģenerālsponsora ilgtermiņa līdzdalību "Tele2 Rīgas velomaratonam" izdosies kļūt par vienu no Eiropā vadošajiem velo notikumiem," saka Valdis Vancovičs, Tele2 valdes priekšsēdētājs.

Šogad, gatavojoties „Tele2 Rīgas velomaratonam", nedēļas garumā, Rīgā notiks vairāki velo pasākumi, kā arī velosipēdu izstādes, konkursi un citas aktivitātes:

28. maijā tiks atklāta velo pasākumu nedēļa ar vērienīgu parādes braucienu, uz kuru tiks aicināti visi velosipēdu īpašnieki;

29. maijā notiks sacensības Rīgas mazajiem velobraucējiem – „TIO Bērnu mini maratons";

2. jūnijā būs sacensības Biķernieku auto/ moto trasē riteņbraucējiem ar šosejas un MTB velosipēdiem;

4. jūnijā norisināsies sacensības „Kritērija brauciens" visu vecumu sportistiem;

5. jūnijā būs velo sezonas sākuma lielākais izaicinājums „Tele2 Rīgas velomaratons".

„Tele2 Rīgas velomaratonā" būs trīs distances: Rīgas Grand Prix (120 km), Tautas distance (43 km) un Ģimenes distance (10 km).

Ar Rīgas domes atbalstu un Valsts policijas iesaisti šogad pirmo reizi velomaratona distancēs tiks slēgta auto satiksme. Pilnībā slēgta būs 11. novembra krastmala un Krasta ielas joslas posmā no Akmens tilta līdz Slāvu tiltam. Lai nodrošinātu sacensību dalībniekiem Eiropas līmenim atbilstošu drošību, no 8. līdz 12. aprīlim Rīgas ceļu policijas pārstāvji kopā ar Igo Japiņu dosies pieredzes apmaiņā uz Beļģiju, kur U-23 Nāciju kausa sacensībās gūs pieredzi no Beļģijas Federālās policijas un sacensību organizatoriem.

Reģistrēties „Tele2 Rīgas velomaratonam" varēs internetā un „Tele2 klientu apkalpošanas centros" visā Latvijā. Īpaša atlaide būs Tele2 klientiem, kuri jau no pirmās reģistrācijas dienas varēs pieteikties sacensībām ar 25% atlaidi. Reģistrācija internetā sāksies no 11. aprīļa mājas lapā www.velo.lv. Savukārt Tele2 klientu apkalpošanas centros reģistrēties varēs maijā.

Par „Rīgas velomaratonu"

„Rīgas velomaratons" ir vecākais, lielākais un plašāk apmeklētais velobraukšanas pasākums Rīgā, kurā ik gadu piedalās vairāk nekā 2000 pilsētas iedzīvotāju un viesu. Pirmo reizi Rīgas velomaratons norisinājās 1983. gadā gadā. Kopš 2001. gada „Rīgas velomaratonu" organizē „Igo Japiņa sporta aģentūra". Šogad „Rīgas velomaratons" norisināsies 28. reizi.

Par Igo Japiņu

Igo Japiņš ir pieredzējis riteņbraucējs un ilggadējs Latvijas izlases treneris. Viņš ir pasaules čempiona 2000. gadā Romāna Vainšteina un olimpiskās bronzas medaļas ieguvēja 1992. gada Barselonas olimpiskajās spēlēs Daiņa Ozola treneris.

Kopš 1999. gada „Igo Japiņa sporta aģentūra" organizē lielākos un plašāk apmeklētos riteņbraukšanas pasākumus un sacensības Latvijā: Rīgas velomaratonu, SEB Latvijas MTB maratonu, Latvijas riteņbraucēju vienības braucienu.

Foto: Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs (no kreisās) un "Tele2 Rīgas velomaratona" organizators Igo Japiņš klausās Rīgas mēra Nila Ušakova plānus, kurā distancē mērs šogad plāno startēt "Tele2 Rīgas velomaratonā". Foto autors Zigismunds Zālmanis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV