Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Noslēgušās „Lāses Kauss 2011" finālsacensības

Lilita Mitrofanova, 10.04.2011. 14:11

Ir noslēgušās „Lāse 2011" kausa izcīņas finālsacensības vispārizglītojošo skolu komandām. Šogad Latvijas Volejbola federācija (LVF) sadarbībā ar AS „Rīgas piena kombināts" un Rīgas Domes atbalstu „Lāses Kausa" sacensības organizēja jau desmito reizi. Šodien par godalgotām vietām cīnījās 109 komandas 2 vecuma grupās zēniem un meitenēm.
Noslēgušās „Lāses Kauss 2011" finālsacensības

Galerijas:

„Lāses Kausa" atklāšanas ceremonijā piedalījās LVF prezidents Almers Ludviks, AS „Rīgas piena kombināta" akcionārs Atis Sausnītis, Izglītības un Zinātnes ministrs Rolands Broks, AS „Rīgas piena kombināts" padomes priekšsēdētājs Ivars Strautiņš, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldonis Vrubļevskis, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzēvičs, Latvijas Sporta federācijas padomes prezidents Andris Kalniņš, Vidzemes izglītības centra direktors Kārlis Greiškalns un Valsts Robežsardzes priekšnieks, ģenerālis Normunds Garbars.

LVF prezidents A.Ludviks izteica pateicību visiem par izturību un uzticību šo desmit gadu garumā, kā arī īpaši pateicās par atbalstu „Rīgas piena kombināta" vadībai par neatsveramo atbalstu „Lāses Kausa" organizēšanā. Arī Izglītības un Zinātnes ministrs R.Broks izteica pateicību A.Sausnītim, pasniedzot atzinības rakstu par ieguldījumu volejbola attīstībā Latvijā. Apsveikuma un pateicības vēstule tika saņemta arī no Eiropas Volejbola konfederācijas.

Lāses Kausa" ietvaros tika izvirzītas un apbalvotas trīs nominācijas:
1.nominācija - 3 skolas, kuras startējušas ar lielāko komandu skaitu 1.posma sacensībās.
2.nominācija - 3 skolas, kuras pārstāvētas ar lielāko komandu skaitu finālsacensībās.
3.nominācija - Rīgas priekšpilsēta, kura 1.posma sacensībās piedalījās ar lielāko komandu skaitu.
Pirmajā nominācijā tiks apbalvotas Jelgavas novada Kalnciema vidusskola (15 komandas), Dagdas novada Dagdas vidusskola (11 komandas), Dundagas novada Dundagas vidusskola (10 komandas).
Otrai nominācijai tika izvirzīti 5 pretendenti ar 3 komandām finālsacensībās – Aizputes Novada Aizputes vidusskola, Rīgas Zemgales rajona Rīgas Angļu ģimnāzija, Saulkrastu Novada Zvejniekciema vsk., Cēsu novada Draudzīgā Aicinājuma Cēsu valsts ģimnāzija, Rēzeknes novada Kaunatas vidusskola. Saskaņā ar „Lāses Kausa" nolikumu, tiks apbalvota tā skola, kura pēc finālsacensību rezultātiem bija augstākā vietā. Tādējādi Otrajā nominācijā tika apbalvotas Zvejniekciema vidusskola, Aizputes vidusskola un Draudzīgā aicinājuma Cēsu valsts ģimnāzija.
Trešajā nominācijā tika apbalvota Rīgas Latgales priekšpilsēta, kura pirmā posma sacensībās piedalījās ar 51 komandu.

„Lāses Kauss 2011" finālsacensību godalgoto vietu ieguvēji-
Vidusskolu grupā jauniešiem:
1.vieta – Kuldīgas Centra vidusskola
2.vieta – Daugavpils 3.vidusskola
3,vieta – Dundagas vidusskola

Vidusskolu grupā jaunietēm:
1.vieta – Rīgas 60.vidusskola
2.vieta – Zvejniekciema vidusskola
3.vieta – Daugavpils Centra ģimnāzija

Pamatskolu grupā zēniem:
1.vieta – Natālijas Draudziņas ģimnāzija
2.vieta – Kuldīgas Centra vidusskola
3.vieta – Viļakas Valsts ģimnāzija

Pamatskolu grupā meitenēm:
1.vieta – Rīgas 60.vidusskola
2.vieta – Rīgas Angļu ģimnāzija
3.vieta – Lizuma vidusskola

Kā katru gadu, „Lāses Kausa" finālsacensībās to dalībniekiem paralēli Kausa izcīņai, bija iespēja aktīvi iesaistīties un sevi pierādīt dažādās aktivitātēs un konkursos. Dalībniekiem bija jābūt radošiem, atraktīviem un izturīgiem. Atpūtas brīdī sacensību dalībniekiem bija iespēja dziedāt līdzi Nikolajam Puzikovam un Evijai Slokai. Savukārt pēc apbalvošanas ceremonijas visiem vēl bija iespēja izkustēties Nila Īles un viņa grupas bungu ritmu pavadībā.

Viedokļi
Ieva no Talsu Valsts ģimnāzijas 12.klases: „Šogad „Lāses Kausā" piedalos pirmo reizi un man te patīk. Forši, ka ir tik daudz skolēnu vienkopus. Var just, ka te spēlē tikai labākās komandas, jo konkurence ir diezgan liela. Piedalos arī dažādās atrakcijā, tajās gan man neveicās, bet ceru, ka volejbola laukumā ies labāk."

Baiba no Talsu Valsts ģimnāzijas: „Šogad piedalos jau trešo reizi – divas reizes kā dalībniece, vienreiz kā spēļu sekretāre. Man te ļoti patīk, jo visi ir vienkopus, kas rada patīkamu atmosfēru. Cik esmu piedalījusies, vienmēr ir bijušas diezgan spēcīgas komandas, kas arī nav slikti, var pacīnīties. Šogad arī ir dažādas interesantas atrakcijas, lai gan nav vienas no manām mīļākajām-piena dzeršanas sacensības, bet kopumā priecājos, ka šogad man vēl bija iespēja piedalīties „Lāses Kausā"!"

Marija Hildebrante – sporta skolotāja no Kalnciema vidusskolas, uz „Lāses Kausu" brauc jau desmito reizi (pirmās nominācijas uzvarētāja skola): „Man ļoti patīk „Lāses Kauss", jo te var sabraukt ļoti daudz dalībnieku. Uzkāpjot otrajā stāvā un paskatoties no augšas uz šo, pārņem patīkamas sajūtas. Var teikt, ka te ir sabraucis viss krējums, visi labākie no saviem novadiem. Prieks arī par to, ka spēles tiesā jaunie tiesneši. Varu salīdzināt „Lāses Kausa" finālsacensības salīdzinājumā ar pirmajiem gadiem – pēdējos gados līmenis ir ļoti augsts. Kad atbraucām uz pirmo „Lāses Kausu", tad tāda jokošanās vien bija. Sacensības nebija pazīstamas un komandu līmenis nebija augsts. Tagad šīs sacensības bērniem ir iepatikušās. Mūsu skola katru gadu piedalās ar vairākām komandām, jo skolēni visu ziemu gatavojas šīm sacensībām. Var teikt, ka visa skola spēlē volejbolu, tāpēc arī uzvarējām pirmajā nominācijā – dalība 1.posmā ar visvairāk komandām (15 komandas)."

Alise un Laila no Lizuma vidusskolas: „Mēs piedalāmies jau trešo gadu un priekš mums šis gads ir vislabākais, jo šogad esam spēcīgākas un labāk veicas spēlē. Esam tik ļoti koncentrējušās uz spēlēšanu, ka vēl nav bijis laika piedalīties atrakcijās, izmantojām tikai iespēju nofotografēties foto stūrītī."

Guntis Lazda, Rīgas Volejbola skolas direktors (RVS atzīta par 2009./2010.gada mācību gada labāko sporta skolu): „Domāju, ka ir sasniegts šo sacensību mērķis gan skolēnu, gan skolotāju vidū. Mērķis bija popularizēt volejbolu Latvijā un iesaistīt tajās pēc iespējas vairāk vispārizglītojošo skolu skolēnus un skolotājus. Ja atceras pirmo gadu, tad tajās piedalījās 660 dalībnieki, tātad jau finālsacensībās šo gadu laikā dalībnieku skaits ir dubultojies. Var dzirdēt labas atsauksmes no skolotājiem par šo turnīru. Aizvien vairāk bērni piedalās pirmā posma sacensībās, lai nokļūtu uz finālsacensībām. Man kā sporta skolas direktoram arī ir savs labums, jo skolotāji ir ieinteresēti, lai bērni trenētos un spēlētu volejbolu un apmeklētu Rīgas Volejbola skolas treniņus."

Kuldīgas Centra vidusskolas sporta skolotājs Ivo Solomahins: „Mēs uzvarējām savā vecuma grupā. Nebija viegli, puišiem bija kārtīgi jācīnās. Pirmo spēli zaudējām un tā bija motivācija spēlēt labāk, visas pārējās spēles izdevās uzvarēt. „Lāses Kausā" uzvaram otro gadu pēc kārtas un tas ir labs rādītājs. Šajās sacensībās ir laba atmosfēra. Ir ne tikai volejbols, bet arī daudz citas atrakcijas, kur jaunieši var piedalīties."

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV