Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

„BTA Rally Talsi" dalību apstiprinājuši seši čempioni

Viesturs Kundziņš, 11.04.2011. 11:19

Jau trešo gadu pēc kārtas „BTA Rally Talsi" tiek saukts arī par Čempionu ralliju, jo Talsos sacensties tiek aicināti aktuālie N4 grupas čempioni no dažādām valstīm. Šogad, 14. un 15. maijā, Talsos spēkiem mērosies seši aktuālie N4 grupas rallija čempioni pārstāvot Latviju, Lietuvu, Zviedriju, Norvēģiju, Ukrainu, kā arī – Baltijas reģionu, tādēļ jautājums joprojām ir – vai latviešu sportisti pārspēs ārvalstu viesus?
„BTA Rally Talsi" dalību apstiprinājuši seši čempioni

Pērn par Latvijas čempionu autorallijā pirmo reizi kļuva Andis Neikšāns ar stūrmani Pēteri Dzirkalu, turklāt 2010. gadā šī ekipāža izrādījās ātrākā „BTA Rally Talsi" N4 grupas konkurencē. Šogad viņiem būs jāsacenšas ne vien ar vietējiem sportistiem, bet arī ar piecām čempionu ekipāžām no ārvalstīm.

Zviedriju pārstāvēs vairākkārtējs Zviedrijas rallija čempions Jimijs Jūge (Jimmy Joge), turklāt Talsos arī šogad redzēsim 2009. gada Zviedrijas čempionu Joki Nīmanu (Jocke Nyman).

Sacensībām savu dalību pieteikusi arī Vladimira Petrenko / Dmitrija Jarovenko ekipāža no Ukrainas, kas 2010. gadā izcīnīja Baltkrievijas rallija čempiona titulu. Vladimirs Petrenko ir autosportists ar lielu pieredzi, kas startējis Ukrainas, Polijas, Lietuvas, Latvijas un Baltkrievijas rallijos.

Čempionu cīņās piedalīsies arī divas ekipāžas no Lietuvas - Martins Samuitis (Martynas Samuitis) ar stūrmani Ramūnu Šaučikovu (Ramūnas Šaučikovas) aizstāvēs Lietuvas čempionu godu, bet Baltijas čempiona statusā Talsos piedalīsies, Latviešu līdzjutējiem labi pazīstamā, Vitauta Šveda (Vytautas Švedas) un Žilvina Sakalauska (Žilvinas Sakalauskas) ekipāža.

Sekojot Andreasa Mikkelsena (Andreas Mikkelsen) pagājušā gada pēdām arī šogad „BTA Rally Talsi" redzēsim Norvēģijas čempionu ekipāžu - Svenings Biltveds / Rodžers Eilertsens, (Sveinung Bieltved / Rodger Eilertsen). Arī šogad Norvēģi ir vienīgie starp čempioniem, kas sacensībās piedalīsies ar Subaru Impreza, nevis Mitsubishi Evolution automašīnu.

„Šogad čempionu skaits ir lielāks kā iepriekšējos gados, turklāt dalībai pieteikušies arī citi spēcīgi ārvalstu sportisti, piemēram, Jari Ketomā (Jari Ketomaa) no Somijas un uz starta sagaidāma arī lielākā daļa Baltijas vadošo braucēju. Līdz rallijam ir vairāk kā mēnesis, un uz šo brīdi dalību pieteikušas jau teju 30 ekipāžas, turklāt šis skaitlis katru dienu aug. Tas nozīmē, ka šī gada sacensības Talsos būs vēl aizraujošākas," stāsta sacensību organizators Raimonds Strokšs.

Kā ierasts, arī šogad „BTA Rally Talsi" būs ne tikai autosporta sacensības, bet vesela izklaides programma līdzjutējiem. Sestdien, 14. maijā rallija apmeklētāji Sauleskalna estrādē varēs vērot Latvijas Spēkavīru čempionāta elites posmu ar Raimondu Bergmani, izklaidēties Latvijas Gumijlēcēju kluba piepūšamajās atrakcijās vai iepirkties vietējo amatnieku un našķu darītāju tirdziņā, savukārt pie rallija servisa parka būs pieejami izbraucieni ar kartingiem. Pēc pirmās dienas ātrumposmiem visi autosporta līdzjutēji tiks gaidīti arī uz lielo vakara koncertu Sauleskalna estrādē.

Vairāk informācija par pasākumu atrodama www.rallytalsi.lv

„BTA Rally Talsi" norisināsies 14. un 15. maijā Talsos un Talsu apkārtnē. „BTA Rally Talsi" ir Latvijas rallija čempionāta 3. posms un Baltijas rallija čempionāta 1. posms. Rallija ģenerālsponsors ir AAS „BTA". Sponsori – „Lakalme", „Turtle Wax", „Baltic TrailerService", „Koger Vide", „Neste" un „Ramirent", atbalsta „Talsu novada dome", DUS „Talsu autotransports", kafejnīca „Silts", „Dardedze hologrāfija", „Swecon", „SC Grupa", „VCL", „Fitness One", „D&D Texnology", „Torley" un maiznīca „Liepkalni". Ātrumu nodrošina „Ātruma Cilts". Oficiālais auto: „Nissan" no „Skandi Motors". Informatīvi atbalsta – „TV6", „Neatkarīgā Rīta Avīze", „StarFM", „Sportacentrs.com", „4rati", „Draugiem.lv", „Talsu Vēstis", „Whatcar.lv", „Leta" un „FHM". Drošību nodrošina „Secure". Oficiālais foto „Go4Speed.lv". Tīri auto ar „Karcher".

Publicitātes foto, Bieltved

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV