Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Rīgā notiks Baltijas un Latvijas autošosejas čempionātu atklāšana

LAF Preses dienests, 12.04.2011. 10:54

Ar brīvajiem treniņiem 30. aprīlī un sacensībām 1. maijā oficiāli tiks atklāts Baltijas čempionāts autošosejā. Tā ir unikāla iespēja tieši Rīgā, Biķernieku trasē vienkopus redzēt trīs neatkarīgu čempionātu - Baltijas, Latvijas un Igaunijas 1. posma braucienus sešās klasēs, kā arī „Dzintara Volgas" kausa izcīņas 1.posmu.
Rīgā notiks Baltijas un Latvijas autošosejas čempionātu atklāšana

Trīs čempionāti, sešas automašīnu klases

Baltijas čempionātā piloti cīnīsies par čempionu tituliem trijās klasēs - Super 1600, Super B2000 un Baltic Open. Latvijas čempionāts plānots trīs klasēs -Super 1600, Super B2000 un skatītāju un līdzjutēju iemīļotajā Nacionālajā klasē. Cīņā par Igaunijas čempiona titulu pie mums Biķerniekos 1.posmā tiksies arī igauņu pārstāvji Super 1600, BMW 325 un Igaunijas Junioru klasē.

Latvijas Nacionālajā klasē jauni braucēji, igauņiem daudz BMW

Nacionālajā jeb tā saucamajā tautas klasē patīkami jaunumi - vismaz četri jauni braucēji un divi Nacionālajai klasei speciāli pārbūvēti auto. BMW un masu sacensību cienītājiem patīkamus un spraigus brīžus sola gādāt Igaunijas čempionāta BMW 325 klase ar vismaz divdesmit pieciem BMW markas sporta auto.

„Dzintara Volga" uzņem apgriezienus

2010. gada autošosejas izskaņā nebijušu atsaucību ikviena autosporta entuzista acīs izpelnījās savulaik padomju laikos populārās, bet vairāk kā divdesmit gadus nepelnīti piemirstās „Dzintara Volga" kausa izcīņas sacensības. Pieteikumu pieņemšana vēl turpinās, bet jau šobrīd savu dalību apstiprinājuši vismaz divpadsmit braucēji.

Vēsturisko auto panākumu atslēga ir ne tikai nostaļģiskais vilinājums atkal redzēt Biķernieku trasē cīnāmies padomju laika auto, bet gan fakts, ka kausa izcīņā var piedalīties ikviens, kura rīcībā ir GAZ-24 („Volga") vai VAZ markas auto, kas sagatavots attiecīgās ieskaites grupas prasībām un tehniskajiem noteikumiem.

Atbalsti autošoseju un nenokavē pirmās lielākās čempionu cīņas šogad

Pagājušo gadu līdz pat pēdējam posmam nebija zināms-Kristaps Mietulis vai Kārlis Ņikiforovs plūks Latvijas čempiona laurus Nacionālajā klasē. Uzvarēja Kristaps Mietulis, bet vai viņam šogad izdosies saglabāt savu titulu, vai arī Kārlis Ņikiforovs beidzot sasniegs iecerēto?

Cīņa solās spraiga, jo pēc vairāku gadu prombūtnes atgriežas 2007. gada Baltijas čempions Jānis Kārkliņš un 2009. gada Baltijas un Latvijas čempions Vitālijs Kalmi.

Intriga paliek atklāta. Nāc un atbalsti autošoseju un esi aculiecinieks aktuālākajam Latvijas autosporta pasaulē!

Autošosejas sezonas atklāšanas ietvaros, 30. aprīļa vakarā pēc brīvajiem treniņbraucieniem Biķerniekos, būs vērojams arī ADparts Latvian Drift Cup 2011 1.posms.

Par biļešu cenām, to iepriekšpārdošanu, kā arī citiem jaunumiem saistībā ar 30. aprīļa un 1. maija sacensībām Biķerniekos sīkāka informācija drīzumā masu saziņas līdzekļos!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV