Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas autokrosa sezona startē Portugālē

Viesturs Saukāns, 18.04.2011. 14:33

2011. gada Latvijas autokrosa sezona startē šajā nedēļas nogalē, kad mūsu sportisti Jānis Boks un Māris Līcis uzsāks startus Eiropas autokrosa čempionāta pirmajā posmā Portugālē. Savukārt nedēļu vēlāk – 24. aprīlī – Smiltenē, Tepera trasē notiks Latvijas autokrosa čempionāta pirmais posms.
Latvijas autokrosa sezona startē Portugālē

Nedēļas nogalē Jānis Boks aizvadīs cīņu SuperBuggy klasē Eiropas autokrosa čempionāta pirmajā sacīkstē Foškoa trasē Portugālē. Turpat cīņā dosies arī Buggy 1600 klases braucējs Māris Līcis. Katram savā klasē būs jācīnās ar aptuveni divdesmit konkurentiem. Lai gan konkurence ir liela, Jāņa Boka plāns saistīts ar vietas izcīnīšanu vadošajā sešiniekā, bet Māris Līcis centīsies iekļūt A finālā – labāko desmitniekā.

Boks SuperBuggy (līdz pērnajai sezonai Divīzija-3) klasē debitēja pērn sezonas nogalē, pārsteidzot ar otro vietu priekšpēdējā sacīkstē Francijā. Arī pēdējā posmā Itālijā Jānis pretendēja uz goda pjedestālu, tehnisku problēmu dēļ gan paliekot sestajā vietā. Tas apliecina, ka Boka startam Eiropas čempionāta prestižākajā bagiju klasē ir potenciāls, turklāt starpsezonā uzlabota tehnika – atjaunots motors.

Līcis pērn aizvadīja pirmo gandrīz pilno Eiropas čempionāta sezonu Buggy 1600 (bijusī Divīzija-3A). Tā kā uzdevums bija mācīties cīņas Eiropas čempionāta trasēs, izcili rezultāti netika sasniegti. Tomēr sasniegti kopvērtējuma punkti, kas rosina apetīti uz vēl augstākiem rezultātiem. Pirms šīs sezonas Līcis un viņa ALKO Racing Team komanda ievērojami pārbūvējusi bagiju, uzlabojot motoru, izmainot piekari un samazinot mašīnas svaru.

Abu Latvijas sportistu mīnuss – laika apstākļi Latvijā, kas neļāva aizvadīt nopietnus izmēģinājumus pirms cīņām Eiropas čempionātā. Tomēr abi sportisti ir fiziski labā kondīcijā un izmēģinājumi pirms došanās uz Portugāli neatklāja kardinālas bagiju izturības problēmas. Jāpiebilst, ka tehnikas izturība ir svarīgs elements ne tikai Portugāles posma kontekstā – jau nedēļu pēc Foškoa cīņām sekos Eiropas čempionāta otrais posms Francijā, Senmartenas trasē.

Informāciju par latviešu gaitām Eiropas čempionātā nedēļas nogalē iegūsiet portālā www.autocross.lv.

24. aprīlī Smiltenē, Tepera trasē startēs arī Latvijas autokrosa čempionāts. Jau šobrīd skaidrs, ka centrālais notikums būs 1600 salonautomobiļu klase. Cīņām šajā kategorijā pieteikušies vismaz 13 dalībnieki, to skaitā deviņi no pērnā gada top-10 vietu ieguvējiem, kā arī trīs Igaunijas sportisti, kas var kļūt par „tumšajiem zirdziņiem" Latvijas čempiontitula dalīšanā.

Vēl viena īpašā intriga gaidāmajās cīņās Smiltenē būs Latvijas čempionāta Open klasē – šajā kategorijā šosezon pirmo reizi atļauts startēt ar pilnpiedziņas automašīnām. Šo iespēju gatavojas izmantot sprinta tipa sacīkšu zvaigzne, atraktīvais Ints Jeršovs. Intriga – vai viņa pilnpiedziņas Subaru Impreza varēs uzvarēt Open klases aizmugures piedziņas prototipus? Pērnā gada Open klases medaļnieki – Jānis Kozlovskis, Jānis Vanags (abiem Toyota MR2) un Raimonds Jerāns (Talbot Matra Murena) – ir apņēmības pilni cīnīties ar spēcīgo autokrosa debitantu.

Tomēr arī citas klases, kā ierasts, sagādās atraktīvus brīžus. Latvijas čempionāta ieskaite Smiltenē būs 1600, 2000 Super, Open, B600 un D12 klasēm, kausa izcīņas statusā VAZ Klasika, bet Baltijas kausa ieskaite – D-3A bagiju klasei.

Informācija nedēļā līdz sacīkstei un tās laikā – www.autocross.lv.

Foto autors Autocross.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV