Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

SEB Studentu līgā triumfē "Turība"

Gatis Kreceris, 01.04.2007. 09:00 | komentāri (1)

Saistošā SEB SBL finālā Latvijas Universitāte ar 81:76 bija spiesta atzīt Biznesa Augstskolas „Turība” pārākumu. Interesanti, ka LU basketbolistiem šis bija vienīgais zaudējums šosezon un tieši finālā, kas noteikti pārsteidza divkārtējos Studentu līgas čempionus. Par "Final Four" vērtīgāko spēlētāju kļuva BA "Turība" līderis Normunds Sondors.
SEB Studentu līgā triumfē "Turība"

Galerijas:

Mača rezultātu atklāja LU uzbrucējs Rolands Brenčs, taču uzreiz sekoja Turības atbilde ar to pašu. Spēles sākumā LU komanda atradās vadībā ar 3 punktiem, taču turpinājums labāk padevās biznesa augstskolas spēlētājiem, kuri izlīdzināja spēles gaitu un pakāpeniski palielināja rezultāta starpību savā labā. Uzbrukumā veiksmīgi darbojās Mārtiņš Neimanis, kā arī Normunds Sondors. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar + 10 „Turībai”.

Otro ceturtdaļu „Turība” iesāka ar „trīnīti” panākot 13 punktu pārsvaru, kas līdz šim bija lielākais pārsvars spēlē. Līdz ceturtdaļas vidum LU komanda darbojās veiksmīgi un tika atspēlēti 8 punkti, pievelkot līdz mīnus 5. Puslaika izskaņa aizritēja līdzīgā spēlē un pirmais puslaiks noslēdzās ar 6 punktu pārsvaru „Turībai” 37:31.

Trešajā ceturtdaļā ritēja līdzvērtīga cīņa, taču neliels pārsvars piederēja BAT basketbolistiem. Sekmīga spēle gan aizsardzībā, gan uzbrukumā LU komandai nesa augļus. Ceturtdaļas vidusdaļā Jānis Līcītis savai komandai panāca +2 41:39, taču ceturtdaļas otrajā pusē LU komanda pārāk aizrāvās ar individuālām darbībām un palika iedzinēju lomā. Rezultāts pēc nospēlētām 30 minūtēm bija 53:48.

Ceturtajā ceturtdaļā intriga saglabājās visu spēles laiku. Uzvarētāju nevarēja prognozēt vēl pat 30 sekundes līdz mača beigām. Šajās 10 minūtēs BAT komandas sastāvā laukumā labi darbojās Neimanis, Sondors un Liepiņš, savukārt LU komandai veiksmīgi spēlēja Līcītis, Tīss un Bērziņš. Mača pēdējais uzbrukums piederēja LU komandai, taču pie rezultāta – 5 bumba lidoja grozam secen un BAT basketbolisti pirmo reizi SEB SBL vēsturē izcīnīja zelta medaļas. Spēles beigu rezultāts 81:76.

Trīspunktu metienu konkursā uzvaru izcīnīja Mārtiņš Tīss, kurš uzvarēja finālturnīra vērtīgāko spēlētāju Normundu Sondoru.

Trešo vietu SEB SBL izcīnīja Banku augstskola, bet ceturtajā vietā - Rīgas Tehniskā universitāte.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV