Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Latvijas vīriešu volejbola izlase uzsāk gatavošanos Erolīgas spēlēm

easyget.lv/LVF, 09.05.2007. 11:00 | komentāri (1)

Latvijas vīriešu volejbola izlase uzsākusi gatavošanos Eiropas līgas spēlēm. Šobrīd Latvijas labākie volejbolisti aizvada treniņus Valmierā – Vidzemes Olimpiskajā centrā.
Latvijas vīriešu volejbola izlase uzsāk gatavošanos Erolīgas spēlēm

Īsi pirms Latvijas Nacionālā čempionāta beigām Latvijas vīriešu izlases galvenā trenera amats tika piedāvāts Raimondam Vildem, kurš izlases galvenā trenera krēslā nomainīja Juriju Deveikusu. Izlases galvenā trenera asistenta amatā palika Uģis Krastiņš, kurš palīdzēja arī iepriekšējam izlases trenerim, bet par sportistu fizisko sagatavotību rūpēsies Raimonds Bergmanis.

Pirmdien (7. maijā) Vidzemes Olimpiskajā centrā sākās pirmais Latvijas vīriešu izlases sagatavošanās posms. Šobrīd Raimonda Vildes rīcībā ir divpadsmit volejbolisti – Agris Leitis, Vjačeslavs Grimailovs, Gundars Celitāns, Austris Štāls, Ivars Kovals, Viktors Koržeņēvičs, Ruslans Sorokins, Lauris Iecelnieks, Ansis Medenis, Jevgēņijs Grimailovs, Jānis Vāvers un Valters Ramma.

Šīs nedēļas beigās izlasei pievienosies arī Armands Celitāns, kurš aizvadītajā nedēļās nogalē iestūrējis laulības ostā. Izlasei solījies palīdzēt arī Tomass Kalniņš (šobrīd atrodas ASV). Vēl vairākus spēlētājus skārušas veselības likstas. Šobrīd pēc operācijām atgūstas Māris Vensbergs un Jānis Pēda, bet Vladislavs Hotuļevs aprīļa beigās guvis nelielu muguras savainojumu un šobrīd ārsti viņam ieteikuši vismaz mēnesi atturēties no fiziskām slodzēm.

Sagatavošanās posms Vidzemes Olimpiskajā centrā noslēgsies ar Eiropas līgas spēlēm C grupā 26. un 27.maijā ar Slovākijas izlasi. Kopā ar Latvijas un Slovākijas izlasēm C grupā iekļuvušas arī Turcijas un Rumānijas izlases. Ja pirmās divas spēles plānots aizvadīt Valmierā, tad nākamās četras mājas spēles Latvijas izlase aizvadīs Rīgā – „Arēnā Rīga”.

Kas ir Eiropas līga?
Šogad Eiropas līgā piedalīsies 12 valstu vīriešu izlases, kuras būs sadalītas trīs grupās, katrā grupā četras komandas. Grupās komandas, katra ar katru spēlēs pēc sistēmas mājas - viesi. Tas ir gan mājās, gan viesos komandas katra ar katru spēlēs divas reizes. Grupu uzvarētāj komandas un finālsacensību organizatori kvalificēsies finālam.

A grupa
Nīderlande
Vācija
Spānija
Beļģija

B grupa
Grieķija
Čehija
Portugāle
Slovēnija

C grupa
Turcija
Slovākija
Latvija
Rumānija

Latvijas izlases spēles Vidzemes Olimpiskajā centrā:
26. maijs plkst. 17.30 Latvija – Slovākija
27. maijs plkst. 18.00 Latvija – Slovākija

Latvijas izlases spēles Arēnā Rīga:
09.jūnijs Latvija – Igaunija
10.jūnijs Latvija – Igaunija
30.jūnijs Latvija – Turcija
1.jūlijs Latvija – Turcija

Portāls easyget.lv sadarbībā ar Latvijas volejbola federāciju atspoguļos visas Latvijas izlases mājas spēles.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV