Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Pārspēts "Arēna Rīga" skaļuma rekords

Valdis Jalinskis, 21.04.2011. 13:53

Vakar, 20. aprīlī, LMT hokeja fanu turnīra ietvaros "Arēnā Rīga" tika uzstādīts jauns skaļuma rekords – 118,5 decibeli. To paveica vien 70 cilvēki ar dažādu palīginstrumentu palīdzību (taures, bungas, koka tirkšķi un citi instrumenti), pārspējot līdz šim Arēnā uzstādīto rekordu – 115,2 decibelus, ko uzstādīja vairāk nekā 10 000 fanu.
Pārspēts "Arēna Rīga" skaļuma rekords

LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis: "Esmu patīkami pārsteigts par Latvijas fanu izdomu un azartu. Finālisti bija patiešām nopietni gatavojušies – gan sapulcinājuši prāvu atbalstītāju pulku, gan arī paņēmuši līdzi visdažādākos palīgus lielāka trokšņa radīšanā. Tagad droši varu likt roku uz sirds un teikt – mūsu hokejistiem Slovākijā būs labākais fanu atbalsts!"

Aprīļa sākumā LMT izsludināja hokeja fanu turnīru ar mērķi atrast zinošākos un skaļākos Latvijas hokeja fanus, kurus vest uz Pasaules čempionātu hokejā. Hokeja fanu turnīrs norisinājās divās kārtās. Pirmajā kārtā 48 stundu erudīcijas maratonā komandām bija jāpierāda savas zināšanas hokejā, jebkurā diennakts laikā atbildot uz 30 sporta žurnālista un komentētāja Anatolija Kreipāna veidotiem jautājumiem. Divdesmit zinošākās komandas iekļuva finālā. Fināla uzdevums – sapulcināt līdz pat 100 atbalstītājus un pieskandināt Arēnu Rīga.

LMT hokeja turnīra absolūtie uzvarētāji – Oskars Ašeradens ar savu komandu, kas pilnīgi pareizi atbildēja uz visiem konkursa jautājumiem un uzstādīja jaunu Arēnas Rīga skaļuma rekordu. Viņi ir gandarīti par paveikto: "Mēs ļoti centāmies, jo gribējām uzvarēt! Mūsu galvenais trumpis mērķa sasniegšanā bija draugi. Paldies viņiem!"

Kopumā LMT hokeja fanu turnīram pieteicās 64 komandas. Uz Pasaules čempionātu hokejā dosies četras uzvarētājkomandas – kopā 12 cilvēki. LMT nodrošina faniem ceļu, dzīvošanu, biļetes pirmajām trīs Latvijas izlases spēlēm un pēcspēļu vakariņas lielajā fanu teltī.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV