Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Eiropas autokrosa čempionāta Francijas posms latviešiem neveiksmīgs

Viesturs Saukāns, 26.04.2011. 09:51

Latvijas sportistiem Jānim Bokam un Mārim Līcim Eiropas autokrosa čempionāta otrais posms Francijā, Senmartēnas trasē izvērtās neveiksmīgs. SuperBuggy klasē Boks 30 dalībnieku konkurencē guva 16. vietu, bet Buggy 1600 klasē Līcis bija spiests izstāties pēc konkurenta izraisītas avārijas.
Eiropas autokrosa čempionāta Francijas posms latviešiem neveiksmīgs

SuperBuggy klasē Jāņa Boka bagijs starp posmiem Portugālē un Francijā tika ievērojami pārbūvēts. Čehijas speciālisti centās novērst ātrumkārbas defektu, bet Holandes motora gatavotāji drošības pēc pārjauca Boka bagija motoru, jo šādas konstrukcijas dzinējs nebija izturējis kādam no Jāņa konkurentiem Portugālē. Remontdarbu iznākums – lielisks motors, taču ātrumkārba bez otrā pārnesuma.

Pirmo dienu aizvadījis rezervēti, Boks un viņa komanda naktī uz svētdienu veica vēl vienu ātrumkārbas remontu. Komandas galvenais mehāniķis Vladimirs Rimaido nakts laikā atrisināja problēmu, kas nedēļas garumā nebija izdevies čehiem.

Rezultātā Boks kvalificējās B fināla braucienam, kurā sasniedza astoto vietu – sacīkste kopsummā noslēgta 16. pozīcijā jau otro posmu pēc kārtas. Komandas menedžeris Andis Kivkucāns gan notikušajā saskata pozitīvus elementus: „Pirmkārt, Jāņa otrā vieta trešajā kvalifikācijas braucienā un citi rezultāti mums nerada šaubas, ka varam cīnīties vismaz par vadošajām sešām pozīcijām katrā sacīkstē. Otrkārt, ir pārliecība, ka komanda spēj saviem spēkiem tikt galā ar tehnikas problēmām, kā to pierādīja Vladimirs, nakts laikā novēršot visai nopietnus kārbas defektus."

Māra Līča starts Francijā bija neveiksmīgs. 29 dalībnieku konkurencē laika kontrolē tika sasniegta atzīstama 16. vieta. Taču sacīksti sabojāja sestdienas vakara pirmā kvalifikācijas sacīkste. Drīz pēc starta slidenā trasē Līča bagijā pilnā ātrumā ietriecās kāds no konkurentiem, salaužot mašīnas motora elektroniskos devējus un citas detaļas. Tā kā nakts laikā visas trūkstošās daļas atrast neizdevās, sacīksti nācās pārtraukt. Taču arī Līča komandā valda optimisms par iespējām labi startēt nākamajos posmos, tajā skaitā trešajā sacīkstē savā māju trasē Bauskā, sporta kompleksā Mūsa maija otrajā pusē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV