Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Arī mazuļi varēs spēlēt futbolu

Ilona Upeniece, 29.04.2011. 13:05

Futbola klubs "Miko" organizē futbola nodarbības mazajiem sportot gribētājiem, un aicina vecākus pieteikt savus bērnus uz nodarbībām, - pirmā nodarbība notiks 3. maijā Olimpiskajā sporta centrā, Futbola hallē, Grostonas iela 6b, Rīgā.

Mazuļiem nepatīk garlaicība, tapēc aktivitātes un regulāras sporta nodarbības viņiem ir tik ļoti nepieciešamas. Speciālisti uzskata, ka futbola spēles aktivitātes bērniem veicina veselības nostiprināšanos un pilnvērtīgu bērna attīstību. Nodarbības normalizē bērna muskuļu tonusu, nostiprina to, noņem spriedzi, kā arī attīsta bērna vestibulāro aparātu. Tadā veidā futbola nodarbības mazuļiem stimulē gan fizisko, gan garīgo attīstību.

Neatkarīgi no tā, vai bērns futbola klubā iestājies četru vai septiņu gadu vecumā, sākumā mazajam tiks attīstītas fiziskās spējas: lokanība, ātrums, un māka skriet, spert. Futbolu bērni apgūs rotaļu veidā, – notiks dažādas veiklības stafetes ar futbola spēles elementiem, kur bērniem būs jāiemācās palēkties, ķert, mest, piespēlēt un savstarpēji sadarboties. Kamēr lielie futbola klubi trenē gan lielos futbolistus, gan mazos, nereti piemirstot mazuļu atšķirīgās vajadzības, tikmēr MIKO mācīs spēlēt futbolu tikai pašiem mazākajiem un viņiem tiks nedalīta uzmanība.

Futbola klubā uzņem visus bērnus, – gan puikas, gan meitenes, kuri vien vēlas spēlēt. Futbolā nav svarīgi bērna fiziskie dotumi un netiek prasītas kādas specifiskas prasmes. "Miko" futbola klubs mācīs spēlēt futbolu 4 - 7 gadus veciem bērniem, ņemot vērā šī vecuma bērnu specifiku. MIKO pārstāvēs radoši un profesionāli treneri, kas izvērtēs un piemēros bērna vecumam atbilstošo slodzi, kā arī mācīs viņus darboties grupā.

Nākotnē ir plānots organizēt futbola kluba treneru kvalifikācijas celšanu, atbilstoši kluba specifikai, veikt futbola popularizēšanu bērnu vidū, kā arī organizēt dažādus pasākumus, lai interesantāka un radošāku būtu MIKO kluba dzīve.

Plašāka informācija: www.mikofutbols.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV